avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Banii proveniți din salariu în timpul căsătoriei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Banii proveniți din salariu în timpul căsătoriei pot face obiectul partajului, sau sunt bunuri proprii ale celui care i-a câștigat?

Bunurile dobândite împreuna se împart la divorț, dar cum rămâne cu banii câștigati din salariul unuia dintre soți?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Andrei Cob , utilizator 00:40, 25 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de multe aspecte. Daca un sot isi aduna toti banii la banca si celalalt tine toata casa... daca ambii contribuie dar unul are venituri mai mari... situatiile difera.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
buna seara
o intrebare simpla : de ce nu scoateti banii din cont?
si daca o sa ajungeti la partaj, si celalalt zice ca erau banii in cont trebuie sa faca dovada si daca aduce vreo dovada, puteti spune ca i-ati scos si i-ati bagat in casa ( n cheltuieli).
pana la urma sunt banii dvs, muncitii de dvs nu de celalalt.
Ultima modificare: Duminică, 21 Aprilie 2019
vasile333, utilizator
-- si cat e de complicat ca celalalt sa aduca de la banca un extras cu tranzactiile in care se vede ca primul a scos o suma mare de bani pentru a o ascunde de partaj??? Oare cum va suna aceasta in fata judecatorului??? Crezi ca e greu de dovedit daca si celalalt stie de bani ?

-- cred ca e destul de usor de dovedit scoaterea banilor de la banca .... mai greu cu celalalt care "i-a bagat in casa in cheltuieli" asta tre sa dovedeasca pe ce i-a cheltuit (suma mare).

-- nu mai invatati oamenii prostii, sau macar nu prostii dinastea usor de dovedit... ca dupai ea pica rau in fata judecatorului, care sigur o sa o mai creada si a doua oara ....

-- "pana la urma sunt banii dvs, muncitii de dvs nu de celalalt." a mai scris cineva mai sus depinde de diferenta de salarii dintre ei, depinde poate celalalt platea tot tocmai pentru ca unul dintre ei sa nu foloseasca nimic din salariul lui...

vasile333 a scris:

buna seara
o intrebare simpla : de ce nu scoateti banii din cont?
si daca o sa ajungeti la partaj, si celalalt zice ca erau banii in cont trebuie sa faca dovada si daca aduce vreo dovada, puteti spune ca i-ati scos si i-ati bagat in casa ( n cheltuieli).
pana la urma sunt banii dvs, muncitii de dvs nu de celalalt.

Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2019
~stapuv~, utilizator
Mulțumesc tuturor care si-au dedicat o parte din timpul lor pentru a raspunde unei situații des întâlnite.
Vin și eu cu o completare:
Și dacă pur și simplu donează toți banii agonisiți tocmai pentru ca nu vrea ca persoana pe care o considera jumătatea sa și care l-a trădat, să profite?
Sau și mai hazliu: sa-i joace la loterie.
Ar mai fi și alte căi mai mult sau mai puțin ortodoxe, depinde de imaginația fiecăruia.
Alte păreri sau idei?
P.S. Nu vreau sa abuzez, dar vreau sa știu daca exista un articol de lege care face trimitere la aceasta situație și dacă da, care este acela.
Mulțumesc
Domnule, orice face omul cu acei bani presupusi comuni are influente asupra partajului. Sa mearga laun avocat.
Punctual la presupunerile de mai sus: Donatia unor bunuri comune trebuie facuta de ambii soti, altfel unul dintre ei il despagubeste pe celalalt.
Jocul la loterie poate micsora procentul care ii revine dupa partaj.
Dovada ca donatia sau joaca la noroc a fost spre inselarea celuilalt sot sau pagubirea lui miroase a penal. La fel ca si insusirea unui bun comun, miroase a furt intre soti. Nu miroase tare, dar vreti sa va asumati decizii nefericite sau mai bine mergeti la un avocat?
Legea e corecta, banii revin celui care a contribuit la ei. Daca, in timpul casatoriei, acesta nu a profitat de celalalt sot material.

Alte discuții în legătură

Partaj cont personal lucia58 lucia58 in urma divortului sunt in partaj cerut de mine ,cu sotul meu.Vreau sa stiu daca contul meu personal trebuie sa-l impart cu el .Precizez ca fostul meu sot in ... (vezi toată discuția)
Partaj conturi bancare SorinGeo SorinGeo Buna ziua, Imi puteti spune va rog pana la ce cota parte se poate ajunge intr-un proces de partaj al banilor din conturile bancare dobanditi in timpul ... (vezi toată discuția)
Partaj...... AVO_JR AVO_JR am nevoie de putin ajutor, mai exact de o informatie referitoare la partaj. in situatia in care noi am cumparat impreuna un apartament (60.000 euro) prin ... (vezi toată discuția)