Raspuns Doamnei Gradinaru:
Nu-i vorba de asumarea unor decizii greșite, ci juste...Nu mi-am imaginat ca este o problemă complexa cu mai multe soluții.
Știu, din experiența, cum se face dreptate atunci când se apelează la instituțiile menite sa stabilească drepturile și responsabilitățile civile și penale.
Nu m-aștept ca cineva sa-mi dea o soluție aici și acum, subiectul inițiat a fost o încercare de a afla pe ce tărâm se afla cel pus intr-o astfel de situație.
Exista solutii indiferent de care parte a baricadei v-ati fi aflat.
Cand apare cateodata cineva pe forum si expune o situatia la modul general si intreaba la sfarsit cine are dreptate.. vine avocatul cu raspunsul.. depinde cine intreaba.
-""""- nu mai invatati oamenii prostii, sau macar nu prostii dinastea usor de dovedit... ca dupai ea pica rau in fata judecatorului, care sigur o sa o mai creada si a doua oara ....""""""
După cum bine știi sau dacă nu știi îți zic eu. Nu poți să scoți de la o bancă un extras bancar pentru o altă persoană. Indiferent că ești soțul persoanei respective sau vreo rudă. Nu poți cere de la Anaf o situație cu veniturile altei persoane. Si judecătorii când solicita tot nu li se eliberează ca se lovesc de GDPR. Stiu un caz în care sotia știa că soțul are 15000 Ron pe card, iar la divorț numai avea nimic în cont. Explicația a fost ca să făcut partajul după ce au adus iei acte.
Vasile, nu se intelege nimic din mesaj. Sigur ca judecatorii pot obtine informatii despre datele bancare ale partilor...
Andrei Cob, nu am spus solutii gresite, ci nefericite, adica unele care au urmari neplacute pentru acea persoana. Fiecare alegere are urmari, unele le stim, altele nu. Noi aici nu avem suficiente detalii financiare, personale ale celor implicati ca sa analizam in detaliu. La prima vedere arata a ascundere de bani, ceea ce nu produce efecte legale fericite pentru autor.
Raspuns d-nei avocat Gradinaru
nu am inteles ce nu ati inteles din ce am scris?
este foarte simplu , in procesele civile judecatorii nu pot solicita de la bancii sa li se elibereze date privind situatia financiara a unei persoane aceasta reprezintă o intruziune minimă în viaţa privată a unei persoane, care nu justifică autorizarea a priori de către judecător
se poate solicita aceste date in baza Art. 153: Obţinerea de date privind situaţia financiară a unei persoane din Codul de Procedura Civila , numai de catre PROCUROR in cauzele penale
am atasat textul legii:
"""""(1) Procurorul poate solicita unei instituţii de credit sau oricărei altei instituţii care deţine date privind situaţia financiară a unei persoane comunicarea datelor privind existenţa şi conţinutul conturilor unei persoane, în cazul în care există indicii temeinice cu privire la săvârşirea unei infracţiuni şi există temeiuri pentru a se crede că datele solicitate constituie probe.
(2) Măsura prevăzută la alin. (1) se dispune din oficiu sau la cererea organului de cercetare penală, prin ordonanţă care trebuie să cuprindă, în afara menţiunilor prevăzute la art. 286 alin. (2): instituţia care este în posesia ori care are sub control datele, numele suspectului sau inculpatului, motivarea îndeplinirii condiţiilor prevăzute la alin. (1), menţionarea obligaţiei instituţiei de a comunica imediat, în condiţii de confidenţialitate, datele solicitate.
(3) Instituţia prevăzută la alin. (1) este obligată să pună de îndată la dispoziţie datele solicitate"""
Andrei Cob nu ai specificat un lucru important " CONTUL ESTE COMUN"
daca este comun nu puteti sa scoateti.
Daca este contul dvs , eu va sfatuiesc sa ii scoateti. Si inca un lucru Andrei Cob, d-na avocat Gradinaru ti-a dat un sfat, te a indrumat , nu trebuie sa fii suparat pe dansa. Nu e frumos.Fiecare avem opinii diferite. Cum am mai zis stiu un caz care l-am relatat mai sus.
Succes
Asta mi-e sfatul, fara suparare.
Partaj cont personal
lucia58
in urma divortului sunt in partaj cerut de mine ,cu sotul meu.Vreau sa stiu daca contul meu personal trebuie sa-l impart cu el .Precizez ca fostul meu sot in ... (vezi toată discuția)
Partaj......
AVO_JR
am nevoie de putin ajutor, mai exact de o informatie referitoare la partaj.
in situatia in care noi am cumparat impreuna un apartament (60.000 euro) prin ... (vezi toată discuția)