De ce stagiul militar nu se ia in calcul pt sporul de vechime ?Da din vina cui nu s ă întocmit un contract de munca ??Eu cred ca aceasta perioada ar trebui sa fie dublată la vechime pt ca erai 24 de ore oricand gata pt acțiune.Dar din pacate nu avem oameni care sa ne apere drepturile !Si am fost puși la munca in agricultura pe șantiere si unde a fost nevoie si nu am câștigat nici macar acest spor ?Deci am muncit pt haine si mâncare si 65 de lei pe lună dar nu am făcut vechime !O mare aberatie !
1. Despre ce perioada este vorba referitoare la stagiu militar ? ...... va intreb aceasta intrucat a existat o perioada in care , timpul cat o persoana indeplineste serviciul militar constituia vechime in munca.
In prezent, Legea nr.263/2010 nu prevede ca stagiul militar este considerat vechime in munca , ci stagiu de cotizare asimilat ...
2. Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariat. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului.