avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare apartament cu precontract prin agenție ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare apartament cu precontract prin agenție imobiliară: există riscul de a fi escrocat de agent sau de cumpărător?

Caul 1. Am pus un apartament in vanzare. Un agent imobiliar care mi-a citit anuntul mi-a adus un client care s-a hotarat sa cumpere apartamentul. Clientul este din alt oras.
Agentul a adus un formular de precontract pe care l-a semnat cumparatorul acesta urmand sa trimita banii de avans in contul agentului. Urmeaza ca eu sa semnez precontractul dupa primirea avansului stabilit de la agent. Agentul mi-a cerut insa o copie dupa actul de proprietate si extrasul CF. Exista pericolul ca pe baza acestor acte in copie sa se faca o excrocherie la o posibila colaborare cu un notar si sa imi pierd apartamentul ?
Cazul 2. Daca totul decurge insa normal cu precontractul si ajungem la notar exista posibilitatea ca odata semnat contractul de VC cumparatorul sa nu mai vireze banii in contul meu iar contractul sa ramana valabil in favoarea cumparatorului ?
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:22, 26 Aprilie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu siguranta actele nu se dau unui agent imobiliar ci se prezinta doar notarului. Aici nu sunt dubii pentru cei cu buna credinta.
Trebuie sa dau curs bagatorului in seama pentru ca a fost al cumparatorului si acesta, cumparatorul, este un om foarte serios care doreste sa facem tranzactia dar cu "angajatul" lui. Simplu, Cred.
Masurile impotriva spalarii banilor si a finantarii actelor de terorism ar fi niste motive impuse de lege bancilor sa ceara actele pentru care se transfera anumite sume de bani. Din acest motiv rtanzactiile nu se mai fac cu plasa de un leu cu bani in biroul notarului. Banca nu cere originalul ci o copie a originalului semnat, semnaturile fiind garantia unui act legal intre parti. Simplu, legal, la zi si corect. Cred.
Am incheiat polemica cu Dvs. Multumesc pentru idei desi nu m-au ajutat si sunt asemanatoare cu cele ale agentului despre care vorbeam in text. Mai putin jignirea cu "filmele".
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci daca dati curs bagatorului in seamă, este alegerea dvs. De ce mai sunteti ingrijorat?
Pentru spălarea banilor este suficient draftul contractului.
In plus, este destul de puțin probabil ca notarul sa autentifice actul fără dovada prețului prin virament bancar.
Vad ca țineți cu ursul. Vă urez succes in a semna o vânzare fără să vă fi văzut banii in cont!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract vanzare cumparare. cerul cerul La data de azi am semnat un precontract de vanzare cumparare. In precontract se scrie asa eu fiind VANZATORUL: \"[b]Pretul[/b] apartamentului este de 35000 ... (vezi toată discuția)
Prelungire precontract vanzare-cumparare? ncris78 ncris78 Am semnat un precontract de vanzare-cumparare pentru o locuinta, cu achitarea apartamentului prin contractarea unui credit prin programul Prima casa. La ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare imobil elle77 elle77 am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta; intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract ... (vezi toată discuția)