avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducere fără permis. Cum să mă comport optim în ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducere fără permis. Cum să mă comport optim în caz că sunt oprit de poliție și cum mă pot apăra?

Salut tuturor,

Sunt student in strainatate si am picat de 3 ori examenul de traseu. Fiind plecat mult timp din tara, scoala mea de soferi a expirat; mai dureaza ceva sa o refac ca sa ma pot reinscrie pt examen. O sa recunosc faptul ca imi place sa conduc si mai ies din cand in cand noaptea prin oras cu masina, cu Waze-ul deschis, incet si cuminte, circuland in conditii legale - ma rog, facand abstractie de faptul ca nu ma aflu in posesia documentului in cauza. Scopul postarii este unul destul de simplu - vreau sa stiu cum sa ma comport optim atat in interactiunea cu politistul în cazul nefericit in care sunt tras pe dreapta cat si in demersurile legale care ar urma. Nu am nevoie sa stiu de ce e iresponsabil ce fac si de ce imi asum un risc inutil - daca doriti sa raspundeti cu ceva in ideea asta, nu vreau sa o aud. Ca sa raspund in avans la o intrebare care inevitabil va veni, am vazut in fata ochilor cum doi oameni care nu aveau nici un fel de control asupra masinii au luat examenul si daca sistemul considera ca ei sunt pregatiti si nu prezinta un pericol in trafic atunci o sa fiu destul de arogant sa spun ca nici eu nu prezint. Mi-ar placea insa sa stiu cum ar aborda situatia in cauza oameni cu pregatire legala.

Apreciez sfaturile
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 13:06, 6 Mai 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule ContTemporar, e simplu: daca te opreste agentu' ii prezinti cartea de identitate, certificatul de inmatriculare, ITPul, RCAul si ... "permisul". Ii explici agentului ca ai experienta in dat (si picat) examen. Poate domnu' agent se milostiveste de tine si nu te pune in celula cu niste violatori. Apropo, in ce oras "conduci" noaptea, ca sa ma feresc?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

florinm. a scris:

În modul cel mai respectuos cu putință solicit administratorilor acestui forum să dea dovadă de responsabilitate civică și să depună o sesizare la poliție cu privire la acest subiect, sesizare care să fie însoțită de datele de identificare ale autorului subiectului. Este inadmisibil ca să fie tolerat pe-aici unul care se laudă cu infracțiunea pe care o comite periodic și mai cere și păreri.

Raspuns gresit, in traficul din Bucuresti deja sunt soferi cu "experienta", si mai ales motociclisti, care isi pun in pericol
viata lor si siguranta celorlalti.
Am la servici un coleg, (18 accidente la activ) care a intrat
cu masina pe contrasens (depasire
fara a se asigura), intr-un tir, in masina aflandu-se sotia si 2 copii mici. Soferul a ajuns in coma la spital, sotia cu multiple fracturi, copii au scapat doar cu sperietura,
Va rog sa retineti: soferul avea 15 ani vechime, 18 accidente la activ, ultimul i-a fost fatal. Cum calificati acest sofer? Cum de nu s-a sesizat nimeni din cadrul politiei ca acest sofer nu ar mai trebui sa aibe carnet? Cu toate ca a avut 2 operatii si cu mana stanga ( are montat un surub) nu se poate ajuta mai deloc, si in clipa de fata el conduce o alta masina personala. Ce parere aveti de acest caz care de fiecare data si--a recuperat carnetul de sofer si conduce bine-merci alaturi de ceilalti?
Vreau sa vad un raspuns pertinent din partea cuiva care are curaj sa i-a atitudine cu adevarat , nu doar vorbe goale.
Carnetul se poate lua si in strainatate, acolo unde sunteti student. Poate fi chiar mai simplu si eficient. Ce e de facut daca ...? Comportare calma si recunostere vina - orice violenta verbala sau fizica e agravanta.
Legislatia privind obtinera P.C.este gresita.Primesc dosarul pt.examen cand termin scoala,nu cand sunt pregatit teoretic si practic .Dosarul nu se reface cand expira (pacaleala de instructor) Se face o noua scoala si nu la costori de 2 lei. (care este costul unui taxi care te plimba 2 ore in trafic, inmultestel cu 30 si vezi rezultatul)
Daca oricine ar face ceea ce habar nu are a face, ce ne-am face?

Alte discuții în legătură

Condamnat conducere fara permis, cand pot da de permis? isshmen isshmen Buna seara, In aprilie 2015 am fost condamnat la 2,6 ani cu suspendare, pentru conducere fara permis (eu neavand niciodata permis - desi am facut scoala si ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa dau examen de permis auto? manaila manaila CONDAMNÃ pe inculpatul C. B.M. a pedeapsa principală de 1 (un) an şi 9(nouă) luni închisoare. În baza dispoziţiilor art. 71 alin. 1 şi alin.2 C.pen., ... (vezi toată discuția)
Deflagrarea dosarului narcis78 narcis78 daca fac deflagrarea dosarului ...dispare din cazier conducerea fara permin deoarece a facut gratiata in baza decretului din 2002 ? (vezi toată discuția)