avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordul partilor???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordul partilor???

Buna ziua.In ultima vreme situatia la locul de munca a devenit destul de urata.Incerc sa tin si Facultatea si serviciul si in ultima vreme patroana nu mai este de acord cu nimic din ce fac, am fost nevoita sa vin si 1 weekend in plus pe luna la munca, si mai nou tot ce iese pe minus se pune in responsabilitatea mea, desi eu, nici macar nu am fost la serviciu atunci cand s-au inregistrat pierderile.De asemenea si colectivul de la locul de munca imi ingreuneaza pe zi ce trece situatia. In conditiile actuale as vrea sa inchei contractul de munca (perioada nedeterminata) cu un preaviz ( de 15 zile conform contractului). Intrebarea mea este ce inseamna "a fi acceptat de comun acord"? Ce se intampla daca nu imi accepta preavizul? Ce inseamna de fapt acceptul de comun acord atat timp cat in codul munci se precizeaza ca angajatul nu este obligat sa-si prezintele motivele preavizului/demisiei? Exista vreo posibilitate in care imi poate imputa pierderile inregistrate? Ar mai avea sa-mi plateasca 2 luni de munca. Daca eu termin preavizul si nu imi primesc banii pe lunile muncite ce pot face?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: lipo , utilizator 14:52, 24 Noiembrie 2009
Am mai observat ca unii spun ca de fapt zilele de preaviz ar fi zile lucratoare si nu calendaristice? Codul muncii parca precizeaza zile calendaristce. Unde este adevarul ca sa stiu ce calcule fac?
1. In cazul demisiei preavizul este in zile calendaristice si este mentionat si in contractul individual de munca (CIM) acest lucru.
2. Cea mai rapida incetare a CIM este cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii). Faceti o cerere in care solicitati incetarea CIM cu acordul partilor si stabiliti, de comun acord cu angajatorul asupra datei de incetare a CIM. Aceasta cerere trebuie sa fie aprobata de angajator.
3. Demisia nu se aproba de angajator. Acesta ia la cunostinta de hotararea dvs. si, conform legii, trebuie sa intocmesca decizia de incetare a CIM.
4. In cele doua cazuri de mai sus nu veti beneficia de indemnizatie de somaj. Inseamna ca aveti asigurat un nou loc de munca?
tutannkamon2004 a scris:

Am mai observat ca unii spun ca de fapt zilele de preaviz ar fi zile lucratoare si nu calendaristice? Codul muncii parca precizeaza zile calendaristce. Unde este adevarul ca sa stiu ce calcule fac?

In cazul demisie preavizul este 15 zile calendaristice.
In cazul concedierii preavizul este de 20 zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie danik28 danik28 sunt angajata la un birou notarial (secretara), intentionez sa-mi dau demisia incepand cu data de 01 septembrie, intrucat voi pleca din tara impreuna cu sotul ... (vezi toată discuția)
Cerere demisie...nelamuriri Ideea este : trebuie sa plec din aceasta firma. Am scris demisia. A vazut-o patroana...apoi s-a exprimat in felul urmator: inseamana ca de aici o sa pleci cu ... (vezi toată discuția)
Demisie 2010 anicoleta anicoleta Buna ziua, Daca o persona este in concediu medical si doreste sa-si depuna demisia cu incetarea imediata a contractului de munca ce articol trebuie sa invoce ... (vezi toată discuția)