avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Prescriptie medicala
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Prescriptie medicala

Buna ziua,

Ieri seara am fost la Spitalul de urgenta militar din Bucuresti. In urma investigatiilr mi-au prescris un anumit tratament care includea antibiotic. Prescriptia originala a fost retinuta de spital iar mie mi s-a dat o copie. Prescriptia medicala includea:
*tratamentul medicamentos
*intrepretarea medicala a analizelor.

Seara am fost la farmacie si doamna farmacista initial nu a dorit sa imi elibereze medicamentele. Imi puteti spuna va rog daca scrie in vreo lege ca medicamentele sa fie eliberate in baza unei prescriptii originale? Mentionez ca prescriptia avea parafa medicului si semnatura - doar ca mi s-a eliberat o copie, originalul fiind pastrat la spital la dosar. De asemenea as dori sa stiu daca este legal sa ti se pastreze la farmacie prescriptia medicala in situatia in care pe acea prescriptie este si interpretarea analizelor si de asemenea medicamentele nu erau compensate.

Multumesc,
Madalina


Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:34, 1 Mai 2019
Dacă trebuie reținută reteta ii trebuie originalul.
Trebuie să aibă justificare pentru vânzarea medicamentului.
In plus, cu copii xerox puteti cumpara de mai multe ori acelasi medicament.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Mai 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca ati primit o copie a retetei semnata si parafata in original, iar reteta are regim de retinere cand se elibereaza medicamentele prescrise, farmacistul a procedat corect.
Posibil ca procedura adoptata in spital sa fie de a se retine originalul retetei emise si copia sa fie semnata si parafata in original.
Partea de interpretare a analizelor o puteati xeroxa inainte de a da reteta farmacistului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o intrebare, va rog, am fost la farmacie si nu aveam reteta ... Andreea Vogue Andreea Vogue Am o intrebare, va rog, am fost la farmacie si nu aveam reteta si am cerut o cutie de antibiotic, farmacista a spus ca am nevoie de reteta pentru a putea sa-mi ... (vezi toată discuția)
Retur medicamente la farmacie Adriana68 Adriana68 Am cumparat d el afarmacie pe baza reteti de la medic medicamente ( antibiotic si un medicament pentru tensiune ) care nu mi-au facut bine. Am avut reactie de ... (vezi toată discuția)