avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Salut . Am avut un accident rutier si eu nu am fost de vina , dar am avut in masina 6 persoane . Permisul mi.a fost retinut de politie . Cum imi pot recupera permisul cat mai rapid ?
Si nu inteleg de ce mi.a fost retinut permisul de conducere , daca nu am fost eu de vina pentru producerea aceatuia .
Ultima modificare: Miercuri, 1 Mai 2019
Petretudor95, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:35, 1 Mai 2019
Descrieți mai detaliat ce s-a întâmplat.
Dacă persoanele au suferit leziuni se sesizează organele de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infractiunii de vătămare corporala din culpa, iar permisul va este reținut in vederea anulării pana nu se stabilește in procesul penal dacă sunteți vinovat sau nu de comiterea vreunei infracțiuni.
De asemenea, veți fi cercetat numai dacă persoanele rănite depun plângere prealabila sub acest aspect in termen de 3 luni de la data comiterii faptei.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Am foat implicat in accident cu un vehicul care venea de pe un drum fara prioritate , doar prietena mea a fost victima si nu depune plangere impotriva mea sau a vinovatului .
In acest caz, va veți recupera permisul.
E necesar doar sa fie chemată prietena dumneavoastră și sa declare ca nu înțelege sa formuleze plângere.
Apoi se va dispune o soluție de clasare și va veți recupera permisul.
Dar toată procedura poate dura și câteva luni, la cum se mișcă lucrurile in România.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Prietena dvs. ce traumatisme a suferit în urma accidentului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare Roxanado Roxanado Buna seara,suntem amenintati ca ni se da foc de unchiul sotului meu,cu care locuim in curte.Martori la aceste amenintari au fost 2 echipaje de la Politia ... (vezi toată discuția)
Fostul iubit i-a trimis actualului filmări făcute, fără să știu, în timp ce întrețineam relații intime. există pedeapsă penală pentru această faptă? Deearaducu Deearaducu Buna ziua am mai pus intrebarea aceasta odată dar nu stiu daca sa trimis sau doar nu am primit raspuns...am fost filmată acum vreo 2 saptamani fara sa stiu ... (vezi toată discuția)
Înșelăciune angelmgrey angelmgrey Dacă am convenit la un schimb de produse cu verificare colet, cu stabilirea clară a produselor și procedurii trimiterii, primind altceva în loc și având ... (vezi toată discuția)