avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fostul iubit i-a trimis actualului filmări făcute, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fostul iubit i-a trimis actualului filmări făcute, fără să știu, în timp ce întrețineam relații intime. Există pedeapsă penală pentru această faptă?

Buna ziua am mai pus intrebarea aceasta odată dar nu stiu daca sa trimis sau doar nu am primit raspuns...am fost filmată acum vreo 2 saptamani fara sa stiu in timp ce întrețineam relații sex... cu fostul adică fostul fiind de vreo 2 ani ...dar na am zis ..Nu contează asta ...fostul ia trimis actualului cu care sunt de vreun an si ceva filmările..a iesit cu scandal bineinteles..intrebarea mea este: as vrea sa ma duc la poliție sa depun plângere pt ca ma filmat si a împrăștiat filmuletele ..ma simt ca naiba...am vb cu un domn care mai stie ceva din legi si a zis ca nu ii pot face nimic pt ca eu sunt majora si a zis ca in caz de ceva daca fostul ar zice ca eu as fi stiut ca ma filmează el ar avea intr.un fel sau altul drept de autor asupra filmuletelor si ca ar fi cuvantul meu împotriva cuvântului lui si ca singurul lucru pe care as putea face cu poliția ar fi doar pt a sterge filmările...sincer as vrea sa.l dau ori in judecata ori sa.i fac plângere la politie...va rog dati.mi un raspuns
Exista vreun cod penal care i.ar interzice asta?
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2019
gi-jane2, moderator
Puteți formula plângere prealabila sub aspectul comiterii infractiunii de violare a vieții private, prev de art 226 Cod penal.
Trebuie sa dovediți ca nu v-ați dat acordul sa va filmeze, prin orice mijloace de proba.
Atenție, trebuie sa depuneți plângerea in termen de 3 luni de când ați aflat ca ați fost filmată fără drept.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Si daca este cuvantul meu împotriva cuvântului lui sau daca mi.a zis acum vreo cateva zile ca ma filmat si nu am considerat ca la va trimite cuiva considerând că le tine decât pentru el?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Important este dacă aţi vrut sau nu să vă filmeze atunci când v-a filmat, precum şi dacă aţi vrut sau nu să le trimită el cuiva.
Infracţiunea de la art. 226 Cod penal e cu conţinuturi alternative, deci, practic, se pot reţine 2 infracţiuni: o infracţiune dacă v-a filmat fără acord şi o altă infracţiune dacă a distribuit filmări fără acordul dumneavoastră.
Pentru fiecare din aceste două infracţiuni, trebuie să depuneţi plângerea prealabilă la parchetul competent în termen de 3 luni de când aţi aflat despre comiterea infracţiunilor.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie să fac împotriva unui șofer de tir care a vrut să mă omoare? nick66net nick66net Duminica 24.02 2019, inainte de intrarea pe autostrada Sibiu-Deva, circuland pe un drum cu doua benzi pe sens, in timp ce urma sa devansez un TIR aflat pe ... (vezi toată discuția)
Palme și amenințări verbale ioana_livia ioana_livia Bună seara. De ceva vreme fostul șef al soțului meu umbla cu amenințări cu bătaia ori de câte ori se întâlnesc, ba mai mult de atât acesta chiar i-a ... (vezi toată discuția)