avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lege 58/1974
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lege 58/1974

Buna ziua,

Bunica mea a cumparat de la mama ei in 1985 in baza unei sentinte civile un imobil care se compunea din 300 mp si constructii totale de 128mp conform legii 58/1974 art 30 alin 2, primeste toate constructiile care sunt mentionate in act 4 camere, 2 bucatarii, o magazie.. si "100 mp in folosinta din cei 300 mp"
In baza carei legi pot cere restituirea celor 300 mp,??
am inteles ca trebuie sa cer Ordinul Prefectului de la Primarie dar mi s-a spus ca pot doar pentru cei 100 mp aflati in folosinta.
de ce doar 100??
Va aduc la cunostinta ca terenul initial a fost al bunicii bunici mele care prin tesament l-a lasat strabunicii si acasta l-a vandut bunici si bunicului meu, cand s-a si pierdut dealtfel.
Trebuia ca in baza Legii 18/1991 sa formulati cerere de reconstituirea dreptului de proprietate .

"art.23 legea 18/1991 :

(2) Suprafețele de terenuri aferente casei de locuit și anexelor gospodărești, precum și curtea și grădina din jurul acestora sunt acelea evidențiate ca atare în actele de proprietate, în cartea funciară, în registrul agricol sau în alte documente funciare, la data intrării în cooperativa agricolă de producție sau în lipsa acestora prin orice mijloace de probă, inclusiv declarații autentice de martori."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atribuire suprafata de teren - probleme cezarad cezarad Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate cu o problema. Bunicii mele i s-a atribuit in anul 1985 de catre Consiliul Popular teren in folosinta de ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea prefecturii in baza legii 18/1991 G_Constantin G_Constantin Buna ziua Tatal meu a mostenit de la parintii sai un teren intravilan de 1000 de metri patrati in 1973, terenul [b]nu a fost niciodata [/b]in propietatea ... (vezi toată discuția)
Ordinul 22 al prefectului onicutza onicutza buna ziua! am si eu o itrebare? cum poate cineve sa obtina acest ordin daca un teren intrat in proprietatea statului comform legii 58/1974 eu fiind proprietar ... (vezi toată discuția)