avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie

Buna
Sunt in ccc si beneficiez de indemnizatie crestere copil desi inainte de nastere eram studenta, nu lucram. Mai am 43zile pana cand copilul implineste 2 ani insa pana acum nu mi.am gas loc de munca si nu as vrea sa pierd stimulentul de insertie. Sotul meu a auz la munca, ca as putea sa renunt eu la ccc si sa intre el ( nu vorbesc de acea luna a tatalui) si apoi cand se reintoarce la munca sa ceara el stimulentul de insertie. Stiti ceva despre acest aspect? Ne.am uitat in lege dar nu scrie nimic despre acest lucru...
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2019
CdnM, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:22, 3 Mai 2019
Nu prea mai are cum sa solicite stimulentul de insertie ...

OUG 111/2010
art.7
...
(2) Pentru persoanele care obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel puțin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, stimulentul de inserție se acordă astfel:
a) până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani;

b) până la împlinirea de către copil a vârstei de 4 ani, în cazul copilului cu handicap, fără a beneficia în această perioadă de prevederile art. 31 alin. (1) și (2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulentul de insertie 2016 smileylory smileylory Buna. Daca fiica mea implineste 2 ani in decembrie 2016, iar sotul nu isi va lua ultima luna \"concediul tatalui\", pentru a beneficia de stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Perioada stimulentului de insertie crynaku crynaku tata daca solicita stimulentul de insertie ,pe perioada pana implineste copilul 2 ani,angajatorul il poate da afara din serviciu (vezi toată discuția)
Acordare stimulentului de insertie crsulici crsulici Buna ziua, Am auzit ca, conform noii legi de la 1 iulie 2016, daca doresc sa-mi prelungesc concediul de crestere copil de la 2 la 3 ani, voi primi un ... (vezi toată discuția)