avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce trebuie să fac împotriva unui șofer de TIR care ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce trebuie să fac împotriva unui șofer de TIR care a vrut să mă omoare?

Duminica 24.02 2019, inainte de intrarea pe autostrada Sibiu-Deva, circuland pe un drum cu doua benzi pe sens, in timp ce urma sa devansez un TIR aflat pe prima banda de circulatie, acesta a intrat brusc in fata mea fara sa semnalizeze, cu intentia sa devanseze TIR-ul aflat in fata lui. Am franat brusc ca sa evit impactul, dupa care l-am intrebat prin statia CB daca este nebun si vrea sa ma omoare. Deranjat probabil de întrebarea mea, acesta a franat brusc ca eu sa pot sa-l lovesc din spate, apoi a mers in paralel cu celalat TIR, ca eu sa nu-l pot depasii. Când am incercat sa ma inscriu pe banda din dreapta lui, care urma sa ma urce pe autostrada, acesta a virat brusc in fata mea, încercând sa ma impinga in santul de pe marginea soselei. Am scapat de acest lucru datorita faptului ca i-am anticipat din timp intentia si am franat brusc pentru a evita sa parasesc carosabilul. Dupa intrarea pe autostrada, am incercat sa-l devansez pe banda a doua, moment in care, când am ajuns in dreptul lui, acesta a virat brusc spre mine in incercarea de a ma impinge in parapetii ce separa benzile de mers. datorita performantelor masinii, am reusit sa trec pe langa el inainte ca acesta sa-si duca intentia la final.
Toate aceste evenimente au fost filmate cu camera de bord, iar întrebarea mea este daca sa trimit acest film companiei unde lucreaza si le cer sa-mi dea numele soferului ca sa-i intentez proces pentru tentativa de omor, sau sa trimit filmul la mai multe posturi publice de televiziune si sa sper ca politia se va autosesiza ca si in alte cazuri si va lua masuri inpotriva acestui potential criminal de care eu am scapat datorit calitatilor echilibrului meu psihic?

Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AlexApostol , utilizator 15:57, 8 Martie 2019
Nu e cazul să trimiteți nici la presă, nici la angajator. Dacă ați filmat evenimentul, puteți formula direct plângere penală la parchetul competent cu atașarea ca mijloc de probă a filmării.
Dacă pe filmare apare Nr de înmatriculare a tirului, polițiștii vor putea sa identifice autorul.

Avocat Matache Alexandru
Baroul Cluj
Buna ziua Domnule Matache,
Va multumesc pentru raspuns.
Pe filmare apare si numarul de inmatriculare al remorcii si cel al capului tractor, dar dupa cunostintele mele, filmarile facute cu dispozitive neomologate nu au relevanta ca proba in instanta.
La care parchet trebuie sa ma adresez? La cel pe raza caruia domiciliez, sau la cel pe raza caruia s-a petrecut fapta?


Parchetul de pe lângă Tribunalul județului în care a fost comisă fapta.
Filmările au relevanță în instanță. Dacă cineva le contestă autenticitatea, se va dispune efectuarea unei expertize asupra acestora pentru stabilirea autenticității lor.

Avocat Matache Alexandru
Baroul Cluj
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2019
Alexandru Matache, Avocat
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu stiu ca atunci cand dai de nebuni pe drumurile publice, mai rau, daca astia sunt la volanul unei masini, tragi pe dreapta si astepti sa se departeze. Ceea ce spuneti dumneavoastra, fara discutie este foarte grav si niciun angajator indiferent din ce tara ar fi, nu tolereaza un asemenea comportament la volanul unui vehicul greu. Mai ales ca nu sunt periclitati numai pe ceilalti participanti la trafic, dar si marfa transportata, care in cazul de fata isi pierde asigurarea. Daca aveti o filmare cu ceea ce sustineti, trimiteti-o atat angajatorului cat si politiei rutiere. Fara dubiu ca va fi luata in considerare. Mai mult, aveti obligatia cetateneasca sa faceti acest lucru. Astfel de descreierati nu au ce sa caute pe drumurile publice.
Ultima modificare: Duminică, 3 Martie 2019
viorel55, utilizator
Plangere penala, exact cum au spus dnii avocati.
Daca il reclamati la angajator, exista posibilitatea sa il penalizeze sau, invers, sa il ajute sa stearga urmele.
Dvs alegeti calea pe care o considerati cea mai buna.

Alte discuții în legătură

Fostul iubit i-a trimis actualului filmări făcute, fără să știu, în timp ce întrețineam relații intime. există pedeapsă penală pentru această faptă? Deearaducu Deearaducu Buna ziua am mai pus intrebarea aceasta odată dar nu stiu daca sa trimis sau doar nu am primit raspuns...am fost filmată acum vreo 2 saptamani fara sa stiu ... (vezi toată discuția)
Filmare bubu2013 bubu2013 Buna ziua as dorii si eu un raspuns la faptul ca acum 3 ani sora mea a murit intr-un accident rutier,prietenul ei aflat la volan era baut si a fost incadrat ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru parasirea locului accidentului davidioandaniel davidioandaniel buna ziua , am si eu o intrebare . in 05.03.2018 am atins un vecin cu oglinda masini in cot si a cazut in fund . intrebandul daca are nevoie de asistenta ... (vezi toată discuția)