avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal

As vre sa stiu cum se poate contesta un proces verbal de reținere a permisului de conducere pt depășirea vitezei?
Am fost oprit într-o localitate iar radarul era în altă localitate cu 12 km mai în spate.
Mi sa arătat o poza din spate a mașinii fără să se observe daca era localitate sau nu.
Si daca se poate contesta faptul că am fost oprit la o distanță atât de mare
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 17:12, 6 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti 2 variante,sau va angajați un av macar pt a va redacta plângerea la pv de contraventie sau scrieti ce considerati dvs doar în dorința de a amana aplicarea acțiunii dispuse pe perioada judecării procesului.
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
redactați plângerea, în scris, respectând termenul de contestație - 15 zile de la comunicare - si depuneti-o la Judecatoria din raza locului unde ati fost sanctionat.
Puteti invoca orice motive considerati Dvs., urmand ca instanta sa le analizeze.
Dacă intimata (Poliția) va depune dovada foto sau video din care va rezulta clar situatia retinuta in procesul-verbal, plangerea va fi respinsa.
Daca nu depun actele de mai sus, sau daca le depun dar nu dovedesc motivul sanctionarii, aveti o sansa ca plangerea Dvs. sa fie admisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie radar cj10srs cj10srs Salut, am fost surprins de aparatul radar in localitate cu 109km/h, am ramas fara carnet pe loc, am depus contestatie si l-am recuperat. Am avut prima ... (vezi toată discuția)
Contestatie in instanta- suspendare permis de conducere Nina1 Nina1 Buna seara In urma depunerii in instanta a unei contestatii pentru suspendarea permisului de conducere am primit citatie pentru prezentare la primul termen. ... (vezi toată discuția)
Proces verbal, sanctionare incalcare reguli circulatie predasgeorge predasgeorge Buna ziua.In urma cu 2 saptamani am fost oprit de un echipaj de politie pentru motivul sustinut de ei cum ca as fi depasit viteza legala cu 29 km/h pe ... (vezi toată discuția)