avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Facturi si chitante emise fara contract de prestari ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Facturi si chitante emise fara contract de prestari servicii

Care sunt urmarile daca s-au emis facturi si chitante pentru prestarea de servicii imobiliare fara contract de prestari servicii intre SRL si beneficiar (persoana fizica/juridica)?
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2019
Fare Adrian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Fare Adrian , utilizator 08:41, 8 Mai 2019
Dacă serviciile acelea s-au prestat de o maniera efectivă și sunt reale, atunci fapta nu reprezintă infracțiunea de evaziune fiscală.
Inexistenta contractului e o chestiune care îngreunează părțile in cazul unor neînțelegeri raportat la cele convenite, e o chestiune de drept civil.
Dacă, in schimb, nu s-a executat in realitate ceea ce s-a convenit, dar s-a facturat serviciul respectiv, fapta reprezintă evaziune fiscala.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Va multumesc pentru promptitudine si pentru calitatea raspunsului. Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala 87/1994 , 241/2005 robert19901106 robert19901106 Sunt chemat ca martor intr-un dosar de evaziune fiscala, unde eu am intocmit facturile, cand eram angajatul firmei. Firma, persoana respectiva caruia este ... (vezi toată discuția)
Conflict de interese CorIrina CorIrina În cadrul ședinței de consiliu local un domn consilier a votat împotrivă pentru un proiect de hotărâre cu privire la închirierea unor terenuri cu ... (vezi toată discuția)
Inchiriere fara sa fi proprietar cretu49 cretu49 Am inchiriat un apartament de la o persoana care s-a declarat proprietar, printr-un contract de inchiriere. Dupa ce au trecut 6 luni si a incasat 1200 Euro, ... (vezi toată discuția)