avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie al doilea copil

Am finalizat CCC pt primul copil in 06.2018 cand am reluat serviciul. Am intrat in CCC pt al doilea copil in 08.04.2019. Cererea pt indemnizatie a fost depusa in 25.03, insa nu am incasat indemnizatie pana acum. Intrebarea este: avand in vedere ca legea s-a aprobat ieri se va calcula retroactiv si voi incasa aceeasi indemnizatie pe toata perioada? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Deni37 , utilizator 23:45, 14 Mai 2019
art. 9^1 OUG 111/2010
În situația în care persoana care a beneficiat de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului naște unul sau mai mulți copii ori se află într-o nouă situație dintre cele prevăzute la art. 8 alin. (2) într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creșterea copilului anterior, dacă din calculul indemnizației conform art. 2 alin. (2) rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației primit anterior nașterii celui din urmă copil, se acordă indemnizația lunară pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.

art. II Legea 89/2019
Prevederile art. 9^1 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările și completările ulterioare, precum și cu cele aduse prin prezenta lege, se aplică și solicitărilor depuse anterior datei de intrare în vigoare a prezentei legi și pentru care decizia de admitere, de către agențiile pentru plăți și inspecție socială județene, respectiv a municipiului București, nu a fost emisă până la această dată.

Prin urmare, decizia pentru al doilea copil v-a fost emisa ?
Nu am primit inca nici o decizie prin posta, iar pentru detalii trebuie sa merg personal la sediul agentiei. Intre timp am incasat azi sume reprezentand indemnizatie, deci a fost emisa probabil anterior legii. Voi reveni cu detalii si eventual intrebari daca mai am sanse sa ma incadrez pe legea noua. Multumesc
Decizia este din.09.04. Ar mai fi vreo sansa ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare indemnizatie reluare ccc hr_band hr_band Buna ziua, Imi puteti spune cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil pentru o persoana care revine din CCC pentru o scurta perioada, inceteaza CIM, ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Andr33aDia Andr33aDia Buna ziua! Eu sunt in prenatal pana pe 5.01.2021 si am ramas insarcinata in luna august 2020. Va rog sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari: - daca imi ... (vezi toată discuția)
Bună seara! În 02.11.2020 m-am întors la munca din concediu ... Kia1 Kia1 Bună seara! În 02.11.2020 m-am întors la munca din concediu de creștere copil! M-am reangajat cu 2 ore/zi cu un salar de 600 lei/luna! Întrebarea mea ... (vezi toată discuția)