avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua!
Eu sunt in prenatal pana pe 5.01.2021 si am ramas insarcinata in luna august 2020.
Va rog sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:
- daca imi dau demisia la 6.01.2021 de la actualul loc de munca si nu lucrez pana la nasterea celui de-al doilea copil mai primesc concediu crestere copil ulterior pt cel de-al doilea copil?
- daca ma angajez in alta parte prin munca la domiciliu, nu fac 12 luni de munca inainte de nasterea celui de-al doilea copil, asadar mai primesc CCC?
- daca intru in somaj dupa terminarea primului CCC pana la nasterea celui de-al doilea copil primesc CCC?
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2020
Andr33aDia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 12:29, 21 Septembrie 2020
Buna ziua,
Art. 9^1 din OUG 111/2010 va raspunde la ambele intrebari
În situația în care persoana care a beneficiat de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului naște unul sau mai mulți copii ori se află într-o nouă situație dintre cele prevăzute la art. 8 alin. (2) într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creșterea copilului anterior, dacă din calculul indemnizației conform art. 2 alin. (2) rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației primit anterior nașterii celui din urmă copil, se acordă indemnizația lunară pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.

Mai exact... o sa beneficiati de indemnizatie si cuantumul acesteia o sa fie egal cu cealalta, daca din celcule o rezulte un cuantum mai mic.
Cuantumul o sa se calculeze, daca va reangajati, luand in calcul veniturile realizare din salariul pana la nastere la care se adauga cele din CCC pana ajungeti la cele 12 luni necesare.
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2020
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! urmează sa nasc al doilea copil când primul are ... Anca Catinean Anca Catinean Bună ziua! Urmează sa nasc al doilea copil când primul are deja împlinit 3,mai exact 3 ani și 4 luni.Am citit ca dacă mama muncește de la terminarea ... (vezi toată discuția)
Bună seara! În 02.11.2020 m-am întors la munca din concediu ... Kia1 Kia1 Bună seara! În 02.11.2020 m-am întors la munca din concediu de creștere copil! M-am reangajat cu 2 ore/zi cu un salar de 600 lei/luna! Întrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Incheiere concediu crestere copil mic Roxy67 Roxy67 In data de 22.05.2020 inchei concediul pentru crestere copil mic. Sunt insarcinata cu al doilea copil in 22 saptamani si am probleme medicale cu sarcina.Azi am ... (vezi toată discuția)