avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... EXTINDERE RETEA DE GAZ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

EXTINDERE RETEA DE GAZ

In urma cu 7 ani am adus teava de gaz pe strada noastra impreuna cu 5 vecini. Am platit unei firme care se ocupa de extinderea retelelor de gaz. Acum s-au mai construit 7 case pe strada si vor sa extinda si ei gazul. Fara sa ne anunte o firma de gaz deja face sapaturi pentru extinderea retelei de gaz. Vreau sa stiu nu ar fi trebuit sa ne anunte si sa ne dam acordul? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 06:48, 9 Mai 2019
Strada va apartine, adica este drum de servitute?
Ati "donat" conducta de gaz primariei sau dezvoltatorului?
Daca nu, si conducta va apartine, puteti notifica firma ce executa aceasta extindere ca nu permiteti bransarea la ea fara plata unei despagubiri ( acum mai trebuie ca si debitul ce tranziteaza aceasta conducta permite alimentarea si altor consumatori).
Puteti notifica si operatorul de gaz din zona ca aceasta conducta va apartine si nu permiteti bransarea fara plata unei despagubiri...
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2019
Ionut.ion, utilizator
Strada este publica dar țeava de gaz este plătită de noi. Cei de la firma de gaz spun ca fac extindere de la ultimul branșat. Și noi când am adus țeava am făcut extindere și s-a calculat consumul pentru numărul de 5 case. Acum fac extindere la extindere și au un proiect care are ca branșare punctul de la ultima casa care are gaz.
Discutati cu un avocat, legal nu cred ca au voie sa se branseze la teava dvs., mai ales ca nu este proiectata sa suporte un consum asa mare.
Branșamentul dvs este public deja. Legea prevede trecerea din oficiu în proprietate publică. Dacă nu mă înșel, termenul e de 5 ani. Cât despre calcule, orice proiect de dezvoltare este aprobat de distribuitorul de gaz
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2019
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare document notarial cristi_tnt cristi_tnt Buna ziua, Doresc sa ma lamuresc in ce fel ma afecteaza un document notarial intre fostul proprietar,de la care am cumparat imobilul si vecini. In urma cu ... (vezi toată discuția)
Acord extindere retea de gaz Zoltan.Ormos Zoltan.Ormos Buna Doresc sa fac o extindere a unei retele de gaz deja existente. Reteau existenta a fost construita de o asociatie sponsorizata din fonduri din strainatate ... (vezi toată discuția)
Vis a vis este un cartier de vile, dupa 4 ani de asteptariam ... Maria12! Maria12! Vis a vis este un cartier de vile, dupa 4 ani de asteptariam obtinut autorizatie de constructie pentru bransarea la o teava de gaz care se afla la cca 8 m de ... (vezi toată discuția)