avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare restante Asociatie de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare restante Asociatie de Proprietari

Buna ziua,
Avem pe scara o doamna care si-a inchiriat apartamentul din toamna, si tot de atunci plus cateva luni in urma cat a fost gol apartamentul, nu isi mai plateste intretinerea, respectiv din Iunie 2018, acumuland restante de 1500 lei (fara penalizari, pt ca nu avem inca asa ceva prevazut in statut/ROI si nu putem sa penalizam).
Am incercat initial sa o abordam politicos, in Ianuarie 2019, a spus ca stie de restante si ca chiriasii au problem de sanatate si de aceea nu au platit dar vor plati luna urmatoare. Suntem in Mai si inca nu a achitat nimic, desi ea probabil ca incaseaza chirie si oricum din punctul meu de vedere, ea e responsabila si nu chiriasii. Este clar rea intentie din partea ei, si nu o intereseaza fiindca nu mai domiciliaza la adresa.
In fine, acum cateva sapt i s-a facut somatie de plata prin firma de administratie, trimisa prin posta cu confirmare de primire, insa evident ca nu a primit-o. Intrebarea e, ce putem face in acest caz mai departe? Cum putem sa o citam pentru somatia de plata astfel incat sa fie legal si sa se poata merge in instanta ulterior cu acea dovada, daca e cazul? Fiindca mi se pare logic ca majoritatea restantierilor nu vor primi acea somatie prin posta fiindca stiu ce este...trebuie sa fie si alte metode.
Mentionez si ca ap este inchiriat la o firma, sunt sigura ca nu are contract de inchiriere cum ar fi normal si mai mult decat atat nu s-a cerut acordul vecinilor de pe palier pt sediul acelei firme acolo, iar la intretinere sunt declarate 2 personae desi vedem zilnic iesind 10 persoane de acolo.
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2019
Cristina256, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:02, 9 Mai 2019
Pentru corecta si completa dv informare studiati atent disp L nr 196/2018
Penalizarile sunt prevazute de disp L nr 196/2018
Valoarea penalizarilor trebuie sa fie dispusa de catre adunarea generala a proprietarilor
Daca detineti dovada legala ca ati comunicat proprietarului debitor somatie de plata ,aveti dreptul sa demarati procedura recuperare debite in instanta concomitent cu instituirea provilegiului imobiliar la ocpi
Procedura este concret prevazuta de disp L nr 196/2018

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pașii ce trebuiesc făcuți de asociația de proprietari, pentru ... Ivan Vintilica Ivan Vintilica Pașii ce trebuiesc făcuți de asociația de proprietari, pentru recuperarea debitului de la un locatar rău platnic, care nu are nici un motiv să aibă ... (vezi toată discuția)
Bună ziua sunt președinte a unei asociații de proprietari ... Laura Cristina (Lala Laura Cristina (Lala Bună ziua sunt președinte a unei asociații de proprietari și am o problema cu doi proprietari nu își plătesc fonduri nici apa adică nimic din ce se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ca nou președinte de asociatie mă confrunt cu o problema ... ReluPR ReluPR Buna ziua!Ca nou președinte de asociatie mă confrunt cu o problema stufoasă (printre altele).O garsonieră vândută prin executor figurează cu plata la zi ... (vezi toată discuția)