avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua sunt președinte a unei asociații de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua sunt președinte a unei asociații de proprietari ...

Bună ziua sunt președinte a unei asociații de proprietari și am o problema cu doi proprietari nu își plătesc fonduri nici apa adică nimic din ce se votează de către proprietarii blocului. Acești doi proprietari nu au un loc de munca stabil adică nu lucrează cu carte de munca și aș vrea să știu dacă îi dăm în instanță am putea sa avem câștig de cauza ca să putem recupera restantele? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 14:04, 30 Iunie 2023
Buna ziua!

Dacă nu plătesc de bunăvoie, executorul judecătoresc le poate pune poprire pe conturi sau pot pune sechestru pe bunurile pe care le au în proprietate.


Avocat Iofcea Maria-Cristina a scris:

Buna ziua!


executorul judecătoresc le poate pune poprire pe conturi sau pot pune sechestru pe bunurile pe care le au în proprietate.

Executorul judecatoresc poate face poprire si alte masuri in situatia in care creditorul asociatia de proprietari detine hotarare judecatoreasca definitiva
In speta ,pentru recuperare debit in evidenta ,demarati procedura legala prevazuta de disp L nr 196/2018,instituiti privilegiul imobiliar la ocpi
Daca instanta de judecata dispune hotarare favorabila asociatiei de proprietari,care poate solicita materializarea acesteia prin executor judecatoresc care va solicita autoritatilor sa comunice bunurile in evidenta debitorului
Chiar daca debitorul nu detine drepturi financiare,conturi executorul judecatoresc poate dispune masura executarii silite asupra bunului imobil
In legea 196 nu mai exista privilegiu imobiliar.Doar ipoteca.
Art. 80 alin. (1) Asociaţia de proprietari are ipotecă legală asupra
apartamentelor şi altor spaţii proprietăţi individuale ale proprietarilor din
condominiu, precum şi un privilegiu asupra tuturor bunurilor mobile ale
acestora, pentru sumele datorate cu titlu de cotă de contribuţie la
cheltuielile asociaţiei de proprietari.

Dar nu stiu unde de pune ipoteca...tot la OCPI?
Ultima modificare: Joi, 25 Mai 2023
vali m, utilizator
Codul Civil
DESPRE PRIVILEGII SI IPOTECI
Art. 1722. -
Privilegiul este un drept, ce da unui creditor calitatea creantei sale de a fi preferit celorlalti creditori, fie chiar ipotecari.

Art. 1726. -
Privilegiile pot fi atat asupra mobilelor, cat si asupra imobilelor.


Dar nu stiu unde de pune ipoteca...tot la OCPI?

www.avocatnet.ro/articol_488...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Printati ultimele 3 liste de plat asi apoi cu stampila si buletinul mergeti la OCPI in orasul dv, Acolo se inscrie ipoteca imobiliara,
De multe ori e de a ajuns sa ii dati somatie ca daca in 15 zile nu achita il actionati in judecata. Asta daca aveti restante mai vechi de 90 zle.
Anuntati ca daca pana la data de .... nu veti achita datoria de ... asociatia de proprietari va va actiona in judecta.
Mentionam ca odata inceput de avocat procesul veti avea de achitat si onorariu acestuia in valore de ... lei.
Ultima modificare: Vineri, 26 Mai 2023
ricadinas, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua! avem si noi un privilegiu imobiliar pe apartament ... Byageo1 Byageo1 Buna ziua! Avem si noi un privilegiu imobiliar pe apartament instituit in 2012 de catre asociatia de proprietari. Asociatia de proprietari ne a dat o ... (vezi toată discuția)
Inscriere in cartea funciara paulica_67 paulica_67 Conform legii 196/2019 presedintele asociatiei poate inscrie in cartea funciara datoria unui proprietar catre asociatie mai veche de trei luni. Cand am i ... (vezi toată discuția)
Ipoteca imobiliara Eelly Eelly Ce documente trebuiesc intocmite de asociatia de proprietari, ca sa putem institui o ipoteca imobiliara pentru un proprietar restantier, a carui apartament a ... (vezi toată discuția)