avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... agent de securitate atacat de colegul în stare de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

agent de securitate atacat de colegul în stare de ebrietate, șeful de obiectiv nu a luat nici o măsură mi-a adus injurii

am fost agresat de colegul meu care era în stare de ebrietate si rea in era liber de serviciu,
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: , 13:19, 24 Martie 2022
Nu se prea înțelege problema dumneavoastră. Fiți mai explicit.
Lovirea sau lezarea sănătății oricărei persoane cu intentie reprezintă infracțiunea de loviri sau alte violente, sau, dacă rezultatul e mai grav, de vătămare corporala. Dacă acțiunea este săvârșită de către o persoana care se afla in exercitarea atribuțiilor de serviciu, fapta devine infracțiunea de purtare abuziva.
Aducerea de injurii nu constituie infracțiune, decât dacă este săvârșită de un funcționar in exercitarea atribuțiilor de serviciu, caz in care se comite tot o infracțiune de purtare abuziva.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
sper ca nu ați înțeles am fost atacat de colegul deserviciu era in stare de ebrietate avansată,liber de serviciu vine la magazin și MA atacă prin lovituri eu eram in timpul serviciului,pot inaita o plungere penală
Da, puteţi formula plângere penală sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. V-aţi scos certificat de la IML care să ateste lovirile?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Palme și amenințări verbale ioana_livia ioana_livia Bună seara. De ceva vreme fostul șef al soțului meu umbla cu amenințări cu bătaia ori de câte ori se întâlnesc, ba mai mult de atât acesta chiar i-a ... (vezi toată discuția)
Raspundere penala functionar public dancantemir dancantemir Poate fi angajata raspunderea penala a unui functionar public in cazul in care acesta a exercitat atributii care nu sunt prevazute in fisa postului si care au ... (vezi toată discuția)
Il pot da in judecata? cum procedez? xAdrian xAdrian Deci..eu conduceam un moped,eram in timpul serviciului,iar intr-o intersectie soferul unui autoturism nu mi-a acordat prioritate,mopedul meu a ricosat in alta ... (vezi toată discuția)