avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... izolare ap.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

izolare ap.

Buna ziua, stau intr-o scara de bloc cu 4 coloane de apartamente, le voi numi generic A,B, C, D, eu daca stau pe coloana A si o persoana care sta pe coloana D vrea sa-si izoleze apartamentul, are pretentia ca toata scara sa participe la cheltuiala lui. Eu sunt obligat la acest lucru sau nu? De ce? Precizez ca nu vem asociatie nici pe scara nici pe bloc deoarece
la toate utilitatile avem contracte individuale incheiate cu furnizorii.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 14:49, 9 Mai 2019
dacă adunarea generală va decide termoizolarea, da.
vali m a scris:

Inafara de astea...pana in septembrie sunteti obligati sa va faceti asociatie de proprietari.

Nu-i adevarat. Nu exista obligatia de a infiinta o asociatie de proprietari. Nu a fost si nu va fi niciodata atat timp cat va mai exista Constitutia Romaniei - v. art 40 alin (1.)
Cititi cu foarte mare atentie art 3 alin (1) din L196/201)8, eventual apelati la DEX pentru a intelege corect expresia "se constituie".
S-a mai doscutat de N ori chestia asta pe acest forum. Ati lipsit, se vede treaba :))))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociație pe o scara de bloc: - apartamente cu centrale termice ... Nadoi Nadoi Asociație pe o scara de bloc: - apartamente cu centrale termice individuale și apartamente cu gigacalorimetre individuale(apartamente racordate la sistemul ... (vezi toată discuția)
Apartament neizolat bloc nou loana1 loana1 Buna ziua. Am achizitionat 1 apartament intr-un bloc nou. La prima sedinta, proprietarul de la ultimul apartament a facut precizarea ca acoperisul blocului nu ... (vezi toată discuția)
Abuzul presendintelui de asociatie de proprietari vinti vinti in blocul de 10 etaje unde locuiesc s-au termoizolat peretii laterali de nord si de sud (???):O si am solicitat sa se termoizoleze si peretele din scara din ... (vezi toată discuția)