avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt continuu de 2 ani
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt continuu de 2 ani

Buna ziua,

Se fura bunuri in continuu din casa bunicii mele de aproape 2 ani undeva la un sat in Mehedinti. Bunica nu mai locuieste acolo pentru ca are dementa avansata, 85 ani si locuieste cu mama intr-un oras.

Mama a facut peste 7 plangeri la politie, a facut plangere de 2 ori la Procuratura Generala, Justitie si Minister de Interne. Pur si simplu am ramas socate si nu mai gasim solutii. Am gasit lacatele deschise la beci si politistul a spus ca daca lacatul e ruginit se poate deschide singur, instantaneu!

Procesul e respins de instanta din cauza lipselor de dovezi. Se spune prin sat ca politistii din sat sunt prieteni foarte buni cu infractorul pe care chiar cativa vecinii l-au vazut furand bunuri din casa bunicii mele. Evident politistii de atatia ani nu gasesc "dovezi", mi se pare foarte ciudat si infractorul suspectat are mai mult curaj sa fure in continuare. Au facut perchezitii la casa infractorului dar saptamani dupa ce s-a sesizat furtul, timp in care infractorul probabil a vandut bunurile furate. Nu am incredere in politie si am ramas fara solutii cum sa procedam mai departe.

Sfat va rog de la cineva? Va multumesc anticipat!

Emilia, mama si bunica
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 10:28, 10 Mai 2019
Buna ziua! Numai organele de urmărire penală pot instrumenta cauza și sa decidă trimiterea in judecata.
Dar dacă ziceți ca aceasta e atitudinea polițiștilor, puteți sa ajutați la obținerea probelor. De exemplu, puteți monta camere ascunse in locuința și in curte care sa îl surprindă pe hot când fura sau sa stati de veghe și sa îl surprindeți prin filmare și fotografiere.
Apoi puteți depune plângere penală direct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mehedinți, la care sa alăturați mijloacele de proba pe care le aveți. In felul asta, procurorul va fi convins de vinovatie și polițiștii nu îl vor mai putea acoperi pe hot.
Nu mai faceți cereri la alte instituții, pentru ca vor fi sortite eșecului.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De doi ani încoace se fură continuu bunuri din casa bunicii. am făcut multe plângeri, dar pentru că nu avem dovezi nu am rezolvat nimic. ce ne sfătuiți? emilia.liddell emilia.liddell Buna ziua, Se fura bunuri in continuu din casa bunicii mele de aproape 2 ani undeva la un sat in Mehedinti. Bunica nu mai locuieste acolo pentru ca are ... (vezi toată discuția)
Spargere de locuinta cu locatarul acasa utilizator_2015_05_04 utilizator_2015_05_04 Salut, Acum cateva luni mi-a fost sparta locuinta in jurul pranzului, in timp ce un membru al familiei dormea. Am apelat serviciul de urgenta, si au venit ... (vezi toată discuția)
Spargere casa laur81 laur81 Buna ziua Acum 2 saptamani unui prieten i s-a spart casa de vacanta si i s-au furat bunuri in valoare de 2000lei. De atunci politistii inca nu stiu cine-s ... (vezi toată discuția)