avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie - Nu se gasesc toti anii de lucru, spune ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie - Nu se gasesc toti anii de lucru, spune angajatorul

Buna ziua,

Mama s-a pensionat de aproape 10 ani. A lucrat la o companie intre perioada 1974-1988, aproape 14 ani. Compania a declarat numai 12 ani si au spus ca nu gasesc datele in arhiva pentru ceilalti 2 ani si pentru turele suplimentare. Mi se pare ciudat. Resursele umane de la companie au spus ca nu ne pot ajuta.

Are cineva vreo sugestie, sfat cum am putea proceda?

Multumesc! Emilia si Mama
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:48, 10 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai in instanta se pot recupera acei ani.
Multumesc Cornel. Pentru banii din urma, dar pe viitor te rog? Mama ar vrea ca anii sa fie adaugati la pensia ei lunara pe viitor.

Cornel Vasile a scris:

Numai in instanta se pot recupera acei ani.

Pe viitor , la incetarea c.i.m. trebuie sa se solicite in scris angajatorului eliberarea unei adeverinte de vcehime. In caz de refuz, se sesizeaza ITM-ul.

Pentru prioada care se regaseste, trebuie eliberata o adeverinta de vechime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de vechime romtelecom. bună ziua, am și eu o întrebare : vreau să obțin o adeverință ... Doinaho Doinaho Bună ziua, Am și eu o întrebare : Vreau să obțin o adeverință de vechime cu toate sporurile pentru dosarul de pensie de la angajatorul ... (vezi toată discuția)
Inscrisuri necesare pentru a dovedi activitatea desfasurata in grupa a ii a luli_alina luli_alina Buna ziua, Tatal meu si-a desfasurat activitatea in grupa a II a de munca 15 ani, motiv pentru care si-a depus dosarul de pensie pentru limita de varsta. Casa ... (vezi toată discuția)
Acte de pensionare de la o firma inactiva RalucaTarcea RalucaTarcea Buna ziua! Incerc sa o ajut pe mama mea sa-si faca dosarul pentru pensionarea anticipata si ne-am lovit de urmatoarea problema. Aproximativ intre anii 1982 si ... (vezi toată discuția)