avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am reținut unei salariate, în mod eronat, o sumă ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am reținut unei salariate, în mod eronat, o sumă reprezentând poprire salarială. Ca să nu mai am discuții cu ea i-am dat banii de la mine, urmând ca eu să mi-i recuperez de la executor, însă nu reușesc. Ce pot face?

Buna seara, am urmatoarea problema. Unui salariat i s-a retinut eronat pe statul de plata o rata privind o poprire salariala. Avand mari discutii cu doamna in cauza i-am dat banii de la mine urmand ca eu sa recuperez suma virata eronat de la Executorul judecatoresc. Am vorbit la telefon si mi s-a solicitat sa-i transmit pe email toate virarile pentru doamna in cauza ca sa poata verifica. Am revenit cu telefon si mi s-a spus ca nu -mi poate restitui suma deoarece doamnei i s-au mai calculat niste penalitati insa fara a avea o hotarare judecatoreasca sau vreo instiintare din partea lor, doar verbal. Am spus ca nu este posibil asa ceva atata timp cat poprirea a fost infiintata pe suma care continea deja toate cheltuielile inclusiv dobanda penalizatoare. Se fac 3 luni iar dansii nu-mi mai raspund nici la telefon , nici la email. Cum imi pot recupera banii virati in plus?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cinela , utilizator 00:01, 12 Mai 2019
Nu puteti. Din punctul lor de vedere, doamna care avea poprire a achitat. Daca doamna considera ca a achitat ceva in plus, va trebui sa formuleze intoarcerea executarii silite. Nu trebuia sa ii dati dvs. banii. Pentru ca asa cum observati, daca ar fi spus ca nu trebuia sa ii popriti etc., s-ar fi indreptat chiar ea impotriva creditoarei. Dvs. nu va puteti indrepta impotriva creditoarei pentru ca nu aveti calitate procesuala.

Invatatura de minte.
Multumesc! Stiu ca nu ma pot eu indrepta impotriva creditoarei, insa ma crezut ca gasesc intelegere de la domnii executori, Mi-au spus acest lucru ca nu mie imi vor returna banii ci debitoarei in cauza, insa i-am rugat frumos in momentul cand ii returneaza banii sa ma anunte si pe mine pentru a-mi putea recupera suma. Asta este, am zis sa fac un bine cu toate ca nu eu am fost cea vinovata ca a fost retinuta suma in plus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz executor de a vira sumele de bani CI Ioana Butan CI Ioana Butan Buna ziua Supun atentiei dvs urmatoarea speta: Impotriva unei soc se obtine o solutie favorabila prin care este obligata la plata unor sume de bani ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in urmatoarea problema referitoare la banii popriti de un executor? AntonioM AntonioM Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: Din luna iulie sau august a acestui an am instituita o poprire de catre un executor in valoare de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Proprire pe cont de pensie, executare sumă mai mare decât prejudiciul. unde trebuie să ne adresăm pentru recuperarea banilor? minanika minanika Buna ziua, Soacra mea a girat pe cineva pentru un imprumut, persoana respectiva nu si-a achitat creditul si a fost executata silit soacra mea in calitate de ... (vezi toată discuția)