avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificari legislative - varsta pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificari legislative - varsta pensionare

Buna ziua
Avand in vedere noua L93/2019, care modifica art. 56 1) lit c din CM, as avea o intrebare: cum se aplica "la varsta de 65 ani"? este un pic confuz asa cum este scris: salariata opteaza pentru continuarea activitatii .. la 65 ani!? Nu se refera oare articolul la continuarea activitatii pana la 65 ani"?

Totodata, alin 4) spune: Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile înainte de data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare și cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi menținut în aceeași funcție maximum 3 ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de muncă.»
Daca se mentine in munca? inseamna ca cim nu inceteaza, nu?
Ce inseamna "prelungirea anuala a cim"?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:55, 10 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La 65 de ani, c.i.m. inceteaza de drept.

Alin.4 presupune incheierea unui c.i.m. pe durata determinata pe durata unui an - aici se refera la posibilitatea prelungirii - sau a 3 ani maxim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare de drept a cim Chloej Chloej La varsta implinirii de 63 a unei angajate, angajatorul e obligat sa ii inceteze de drept cim-ul, daca aceasta nu aduce decizie de pensionare? multumesc (vezi toată discuția)
Cumul salariu cu pensie - angajat la societate privata aurorapetre aurorapetre Buna ziua, Conform Codului Muncii, articolul 53, aliniatul 4 (adaugat prin Legea 93/2019), « Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile înainte de data ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am intentia sa ma pensionez inainte de implinirea ... nicdel nicdel Buna ziua, Am intentia sa ma pensionez inainte de implinirea varstei de 65 de ani (actualmente sunt in varsta de 63 ani) beneficiind de perioadele de ... (vezi toată discuția)