avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare autoturism sub valoare neamortizata
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare autoturism sub valoare neamortizata

Buna ziua,
Autoturism achizitionat, de o firma de trasporturi, din UE cu taxare inversa. Vrea sa il vanda sub valoare neamortizata. Trebuie ajustat TVA-ul pe diferenta dintre valoare neamortizata si cea facturata. Autoturismul este achizitionat la 100.000 lei , taxare inversa. Amortizat 40.000 lei, Valoare contabila 60.000 lei . Vanzare fara TVA 40.000 lei. Din punct de vedere fiscal, cum tratez suma de 20.000. lei? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: anisoara.stanica , utilizator 12:04, 14 Mai 2019
In Codul Fiscal nu scrie niciunde ca un autoturism se vinde in functie de amortizare, asta desi foarte multa lume gandeste asa ca dvs. Un bun trebuie vandut la pretul pietei.
Multumesc frumos pentru raspuns, tocmai pentru a ma lamuri am pus intrebarea, deoarece nu am mai gasit nimic in Codul Fiscal, care sa fac referire la ajustare la autoturisme, dar am sunat la Asistenta Contribuabil si ei mi-au zis ca trebuie sa fac ajustare de TVA .

Radu Varciu a scris:

In Codul Fiscal nu scrie niciunde ca un autoturism se vinde in functie de amortizare, asta desi foarte multa lume gandeste asa ca dvs. Un bun trebuie vandut la pretul pietei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mijl fix sub valoare neamortizata DanielaPintea DanielaPintea Achizitie intracomunitara Mijloc Fix: 2133 = 404 2000 RON TVA (taxare inversa): 4426 = 4427 380 RON Problema: Vanzare Mijloc Fix la valoare < ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism fifi58 fifi58 Firma platitor de tva in 2010 a cumparat un autoturism cu 35000 lei+tva, pana acum a amortizat aproximativ 15000 lei , deci val neamortizata 20000. Firma ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloace fixe georgix georgix 1 . As vrea sa aflu in ce conditii pot vinde un mijloc fix la persoane fizice? este legal cu factura si chitanta prin caserie? 2. Daca un angajat strica un ... (vezi toată discuția)