avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul reparatii coloane de apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul reparatii coloane de apa

Buna ziua as dori sa stiu cum se calculeaza suma de plata la schimbarea coloanelor verticale de apa calda si rece dintr-un bloc cu garsoniere si apartamente ? Se calculeaza tot la mp al fiecarui apartament sau garsoniere?
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 09:18, 13 Mai 2019
Buna ziua
SECTIUNEA a 5-a din legea 196/2018
Repartizarea cheltuielilor pe cota-parte indiviza de proprietate
ART. 84
39
(1) Cheltuielile repartizate dupa cota-parte de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei efectuate pentru intretinerea, repararea, exploatarea si, dupa caz, consolidarea si/sau reabilitarea partilor de constructii si instalatii aferente condominiului aflate in proprietate comuna indiviza. Aceste cheltuieli se repartizeaza proportional cu cota-parte din proprietatea comuna a fiecarui proprietar.
(2) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile efectuate pentru administrarea, intretinerea, repararea, exploatarea si, dupa caz, consolidarea partilor de constructii si instalatii din condominiu aflate in proprietate comuna.
ART. 85
Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in/si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; echipamente de echilibrare hidraulica a instalatiilor; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, instalator, electrician, portar, ingrijitor, personalul care asigura curatenia etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si cenzorului/comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; cheltuieli cu produse si accesorii pentru curatenie, alte servicii administrative catre proprietatea comuna
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
Ionut.ion, utilizator
Pe cota parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata. am doua mari dleme . stau la etajul 4 si imi ... Anisoara26 Anisoara26 Buna dimineata. Am doua mari dleme . Stau la etajul 4 si imi ploua in casa de rupe. A ajuns sa ploua si la etajuș 3 sub mine De ani buni fac izolatia ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli inlocuire coloane apa Vladltms Vladltms Buna ziua, As aprecia mult daca ati putea sa ma ajutati cu un raspuns, eventual si cu temeiul legal pentru urmatoarea situatie: In imobilul in care ... (vezi toată discuția)
Iluminat scara de bloc sandutudorache sandutudorache De curand am schimbat iluminatul pe scara.S-au montat lampi cu senzori , iar plata consumului nu se mai face pe nr de apartamente ci pe nr de persoane per ... (vezi toată discuția)