avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Garanție nerestituita
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Garanție nerestituita

Buna tuturor, conform legii gestionarului știu că angajatorul este obligat să deschidă un cont in numele angajatului in care se virează reținerile salariale din salariu sub forma de garanție de gestionar, document de înștiințare pe care l-am și semnat la angajare.
Problema neplăcută pe care am aflat-o este că acel cont nu a mai fost deschis și nicio suma nu a mai fost virata, deși banii lunar din salariu au fost reținuți.
Menționez că firma se afla in insolvență.
Activitatea e deja încetată, fara probleme de inventar sau alte minusuri.
Sa mă adresez Itm-ului sau Tribunalului?
Menționez că cererea de restituire e deja întocmită, cu număr de înregistrare.
M-au amânat până în ultima zi de activitate sub motiv că îmi vor restitui banii pe baza de dispoziție de plata însă și-au bătut joc de mine si nu am primit nimic.
Mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
RespectamLegea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:48, 11 Mai 2019
Puteti merge pe ambele optiuni , atat sesizarea ITM-ului , cat si actiunea in instanta.

Insa, potrivit art.75 din Legea 85/2014:
(1) De la data deschiderii procedurii (n.m., este vorba despre insolventa) se suspendă de drept toate acțiunile judiciare, extrajudiciare sau măsurile de executare silită pentru realizarea creanțelor asupra averii debitorului. Valorificarea drepturilor acestora se poate face numai în cadrul procedurii insolvenței, prin depunerea cererilor de admitere a creanțelor. Repunerea pe rol a acestora este posibilă doar în cazul desființării hotărârii de deschidere a procedurii, a revocării încheierii de deschidere a procedurii sau în cazul închiderii procedurii în condițiile art. 178. În cazul în care hotărârea de deschidere a procedurii este desființată sau, după caz, revocată, acțiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creanțelor asupra averii debitorului pot fi repuse pe rol, iar măsurile de executare silită pot fi reluate. La data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii, atât acțiunea judiciară sau extrajudiciară, cât și executările silite suspendate încetează.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune plati compensatorii - societate in insolventa magnum88 magnum88 Buna seara. Daca introduc o actiune pentru plata sumelor compensatorii si societatea este in insolventa si i s-a aprobat planul de reorganizare, actiunea mea ... (vezi toată discuția)
Art.7 directiva 2003/88 ce mark57 mark57 Din anul 2012,luna mai, până în 01.08.2013,am fost în incapacitate de muncă,iar din 01.09.2013 am fost pensionat pe caz de boală.Atât în 2012,cât și ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! daca o firma a intrat in faliment, poate fi supusa ... juridic.answer juridic.answer Buna ziua! Daca o firma a intrat in faliment, poate fi supusa executarii silite? Daca nu, care este temeiul legal? (vezi toată discuția)