avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor recuperare CASS
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor recuperare CASS

buna ziua

as avea nevoie de ajutor in urmatoarea problema:

In 28 aprilie 2006 a fost publicata legea 95/2006 unde la articolul 257, alin 2 este specificat faptul ca sunt scutiti de plata contributiei CASS, cei care nu realizeaza venituri supuse impozitului (si aici prin interpretarea Ordinului Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale nr. 132/12.03.2002 si în conformitate cu prevederile Codului Fiscal intra si programatorii).

In 2007 apare Ordinul 617/2007, care aduce clarificarile necesare, adica nimeni nu este scutit de plata contributiei CASS.

BUN.

Inseamna ca pentru perioada iunie 2006-septembrie 2007, firma unde lucrez a retinut eronat contributia CASS.

Am depus cerere la firma pentru recuperarea sumei, dar nici un raspuns.

Ceea ce vreau sa fac este sa depun o plangere la tribunalul muncii pentru solutionarea problemei.

Ce ma intereseaza este:
- avocat trebuie sa caut inainte de a depune plangerea sau doar daca se ajunge la vreun proces?
- cum pot sa aflu care ar fi onorariul unui avocat in astfel de problema? (pentru a vedea daca se merita sa ma lupt pentru suma ce trebuie sa o recuperez)
- avocatul care ar trebui sa il caut, in ce domeniu juridica trebuie sa fie specializat?

Multumesc.

Note:
1. exista in firma in care lucrez un caz al unui fost coleg care a "ämenintat" firma cu tribunalul, si i-au fost restituite sumele.
2. exista firme care au pregatit dosare pentru toti angajatii "afectati" si au dispus restituirea sumelor retinute (firma urmanda sa-si recupereze banii de la stat)
3. exista firme care in acea perioada (unie 2006-septembrie 2007) nu au retinut CASS

Alte discuții în legătură

Ajutor recuperare cass bbking bbking buna ziua as avea nevoie de ajutor in urmatoarea problema: In 28 aprilie 2006 a fost publicata legea 95/2006 unde la articolul 257, alin 2 este ... (vezi toată discuția)
Asigurare sanatate retinuta abuziv wrs wrs Buna ziua, In urma cu mai mult de 3 ani am lucrat ca programator iar firma pentru care am lucrat mi-a retinut si a virat catre casa de asigurari ... (vezi toată discuția)
Studentii platesc cass la venituri din chirii? CipM CipM Sunt student si realizez de cateva luni venituri din cedarea folosintei bunurilor - mi-am inchiriat apartamentul cu contract inregistrat la adm fin. Am ... (vezi toată discuția)