avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor recuperare CASS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor recuperare CASS

buna ziua

as avea nevoie de ajutor in urmatoarea problema:

In 28 aprilie 2006 a fost publicata legea 95/2006 unde la articolul 257, alin 2 este specificat faptul ca sunt scutiti de plata contributiei CASS, cei care nu realizeaza venituri supuse impozitului (si aici prin interpretarea Ordinului Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale nr. 132/12.03.2002 si în conformitate cu prevederile Codului Fiscal intra si programatorii).

In 2007 apare Ordinul 617/2007, care aduce clarificarile necesare, adica nimeni nu este scutit de plata contributiei CASS.

BUN.

Inseamna ca pentru perioada iunie 2006-septembrie 2007, firma unde lucrez a retinut eronat contributia CASS.

Am depus cerere la firma pentru recuperarea sumei, dar nici un raspuns.

Ceea ce vreau sa fac este sa depun o plangere la tribunalul muncii pentru solutionarea problemei.

Ce ma intereseaza este:
- avocat trebuie sa caut inainte de a depune plangerea sau doar daca se ajunge la vreun proces?
- cum pot sa aflu care ar fi onorariul unui avocat in astfel de problema? (pentru a vedea daca se merita sa ma lupt pentru suma ce trebuie sa o recuperez)
- avocatul care ar trebui sa il caut, in ce domeniu juridica trebuie sa fie specializat?

Multumesc.

Note:
1. exista in firma in care lucrez un caz al unui fost coleg care a "ämenintat" firma cu tribunalul, si i-au fost restituite sumele.
2. exista firme care au pregatit dosare pentru toti angajatii "afectati" si au dispus restituirea sumelor retinute (firma urmanda sa-si recupereze banii de la stat)
3. exista firme care in acea perioada (unie 2006-septembrie 2007) nu au retinut CASS
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 10:20, 23 Noiembrie 2009
1. plangere la "tribunalul muncii" inseamna proces.
2. dvs. sunteti singurul in masura sa apreciati daca va trebuie sau nu avocat. recomandarea mea este sa consultati un avocat inainte de orice alt demers, chiar si platind doar o consultatie initiala, si mai vedeti apoi daca initiati un proces si daca il/o angajati in continuare.
3. onorariile difera de la un avocat la altul, se negociaza liber in functie de complexitatea spetei, durata, onorariile avocatului, miza litigiului etc.
4. va trebuie un avocat specializat in drept civil, subramura dreptul muncii, dar cu solide cunostiinte de drept fiscal.
5. in cazul in care veti castiga, partea care pierde va trebui sa suporte si onorariul avocatului dvs., pe c are totusi dvs. il veti fi achitat in avans.
6. minim minimorum, dupa parerea mea strict personala, onorariul de avocat va fi 1000 ron.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor recuperare cass bbking bbking buna ziua as avea nevoie de ajutor in urmatoarea problema: In 28 aprilie 2006 a fost publicata legea 95/2006 unde la articolul 257, alin 2 este ... (vezi toată discuția)
Asigurare sanatate retinuta abuziv wrs wrs Buna ziua, In urma cu mai mult de 3 ani am lucrat ca programator iar firma pentru care am lucrat mi-a retinut si a virat catre casa de asigurari ... (vezi toată discuția)
Raspundere penala Ramona1982 Ramona1982 m-am hotarat sa imi dau seful in judecata pentru neplata salariului timp de 3 luni de zile si a contributiilor catre stat, in cazu in care acesta nu are nimic ... (vezi toată discuția)