avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act adițional la contractul de muncă privind plata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act adițional la contractul de muncă privind plata perioadei de școlarizare în caz de demisie înainte de trei ani: mă pot obliga să le plătesc ceva dacă vreau să plec?

Buna ziua!in urma cu 5 luni m-am angajat la o firma privata si am contract de munca pe perioada nedeterminata...la contractul de munca mi s-a atasat un act aditional cum ca 3 luni am fost in perioada de scolarizare si mi s-au pus ca si cheltuieli salariile pe cele trei luni specificand ca in cazul in care vreau sa plec mai devreme de 3 ani va trebui sa restitui acei bani...specific in in cele trei luni am fost zilnic la munca cu program intreg de 8h|zi.in caz de demisie cu preaviz ma pot obliga sa le inapoiez acei bani?
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 12:04, 15 Mai 2019
Inseamna ca acea clauza este abuziva doar ca sa se asigure ca va au la mana. Școlarizarea trebuie sa fie efectiva, nu doar simulata pe hartie prin contract. Inregistrati discutiile cu sefii cand ii intrebati ce scolarizare ati urmat, ce diploma ati obtinut, ce cheltuieli au avut. Si eu am facut acum 20 de ani scolarizari, dar firma ma dus la Bucuresti la cursuri zilnic pentru o luna. Asta e ok. La un eventual proces ei ar trebui sa prezinte ce inseamna scolarizare in viziunea lor si care sunt costurile. Discutati cu alte persoane care au plecat de la ei daca chiar s-a ajuns la proces, sau e doar pe post de sperietoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu munca Marrynerro Marrynerro Buna ziua,in 2013 am semnat un contract de școlarizare cu o firma si la finalul școlarizării au făcut un act adițional in care era menționată suma de ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea clauzei la locul de munca gabriela_iancu gabriela_iancu Buna seara! Ma poate ajuta cineva cu o clauza din actul aditional atasat contractului de munca? Mi-am gasit un alt loc de munca, iar aici unde sunt avem o ... (vezi toată discuția)
Clauza reziliere contract de munca Madalin196 Madalin196 Am un contract de munca pe o perioada de 3 ani cu clauza in momentul cand ma califica se activeaza clauza cum ca nu am voie sa plec in acesti 3 ani daca plec ... (vezi toată discuția)