avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dreptul de a nu plati cota indiviza si cheltuielile pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dreptul de a nu plati cota indiviza si cheltuielile pe persoana

Hristos a inviat!

In ce conditii am dreptul ca proprietar de a nu plati cota indiviza si cheltuielile pe persoana?


Multumesc frumos pentru un raspuns urgent!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 09:19, 24 Iunie 2019
Cereti procesul verbal de la sedinta respectiva, daca dvs, nu ati fost de acord dar majoritatea a considerat ca merita un salariu mai mare, atunci trebuie sa platiti si dvs.
Vedeti daca sedinta, convocarea ei, a respectat prevedirile legii 196/2018.
Daca nu...o puteti contesta la presedinte-comitet-cenzor-primarie, compartiment specializat- sau instanta, in ordie enumerata.
Gasiti detalii in lege, 196/2018
Da, am calculat.

S-a discutat si la sedinta ca si-au mai marit salariul si alta data abuziv, fara aprobarea nimanui desi, se poate.
ART. 28 din legea 196/2018
(1) Proprietarii din condominiu au dreptul sa fie informati in legatura cu toate aspectele ce privesc activitatea asociatiei, sa solicite in scris si sa primeasca copii dupa orice document al acesteia. Proprietarii care solicita copii dupa documentele asociatiei de proprietari vor suporta costul de multiplicare a acestora.
(2) In vederea bunei informari a proprietarilor, asociatia de proprietari amplaseaza la loc vizibil un avizier la care sunt afisate documente, in conformitate cu prevederile prezentei legi.
(3) Proprietarii din condominii au dreptul sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, dupa caz, sa o conteste in scris in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata. Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda, in scris, la contestatie in termen de 10 zile de la primirea acesteia.
(4) In cazul in care presedintele sau administratorul nu ia toate masurile necesare in scopul facilitarii accesului proprietarilor la documentele contabile sau la orice alt document al asociatiei de proprietari, conform legii, proprietarii au dreptul de a notifica despre aceasta comitetul executiv si cenzorul/comisia de cenzori. In situatia nesolutionarii sau a solutionarii necorespunzatoare a solicitarilor notificate in termen de 10 zile de la depunerea acestora, proprietarii se pot adresa compartimentelor prevazute la art. 10.
In calitatea de proprietar de apartament in imobil de locuit in comun,conform disp L nr 196/2018 aveti drepturi dar si obligatii
Indiferent daca locuiti sau nu in imobil va revine obligatia lunara sa achitati cote parti comune
Dar daca nu sunt justificate?

Administratorul nu face nimic.

Pentru nimic sa ii dau salariu?

Unii muncesc ca sa aiba bani....

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Contractul de mandat al unui cenzor de asociație de proprietari nu a fost votat în adunarea generală. este acela un contract nul (ilegal) ? flory_mr flory_mr Cum se procedează în cazul în care un cenzor nu are Contractul de Mandat votat în Adunarea Generală, conform Legii 196/2018 (de fapt, acolo se votează ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre interactiunea cu asociatia de proprietari Marian S. Ionescu Marian S. Ionescu Buna ziua. Am si eu cateva intrebari. 1. Cine are dreptul legal sa foloseasca avizierul? Ca proprietar, pot sa pun informari cu privire la interactiunea cu ... (vezi toată discuția)
Listele de plată sunt ilegal calculate dacă nu au la bază hotărâri ale adunărilor generale anuale, convocate conform legii nr. 196/2018, art. 47, 48 și 53 ! flory_mr flory_mr Am găsit pe Internet un articol extrem de explicit care arată obligațiile unui administrator de Condominiu, în care aproape la fiecare articol se arată ... (vezi toată discuția)