avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatii nenumarate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatii nenumarate

Asociatia de proprietari din care fac parte are un locatar care nu este proprietar dar depune nenumarate plangeri la politie cu privire la activitatea conducerii, plangeri cu presupuse infractiuni si politia ne sfatuieste sa il actionam in judecata, plangerile fiind de ordinul zecilor si activitatea blocului este total perturbata. Eventual avem nevoie de un avocat bun in domeniu. Ce putem face?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:52, 14 Mai 2019
Desigur, puteți sesiza instanța civilă competentă.
Vă rog să observați că în lumina art. 15 din NCC c "niciun drept nu poate fi exercitat in scopul de a vatama sau pagubi pe altul ori intr-un mod excesiv si nerezonabil, contrar bunei-credinte"!

Mai mult decât atât, potrivit art 1353 din NCC "cel care cauzeaza un prejudiciu prin chiar exercitiul drepturilor sale nu este obligat sa-l repare, cu exceptia cazului in care acesta este exercitat abuziv"
Legiuitorul a prevazut dispozitii care obliga reprezentantul legal al asociatiei de proprietari sa raspunda la cereri,sesizari adresate de catre proprietarii din imobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de drept FARKAS TRAIAN IOSIF FARKAS TRAIAN IOSIF Bună seara, Din punct de vedere a dreptului material, nerecunoașterea riscului locului de muncă prin refuzul angajatorului de a menționa în fișa de ... (vezi toată discuția)
Hartuire de catre fostul sot karmy karmy Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Din luna martie 2015 si pana in prezent fostul sot mi a intentat nu mai putin de 6 procese pt diverse ... (vezi toată discuția)
Camera de supraveghere video indreptata spre fereastra mea. cosomar cosomar Are dreptul vecinul meu sa isi monteze un sistem de supraveghere video audio spre fereastra mea ? Mentionez ca locuiesc la o mansarda cumparata de la ... (vezi toată discuția)