avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hidroizolatia, comuna sau privata?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hidroizolatia, comuna sau privata?

Buna ziua. As dori sa intreb daca hidroizolatia balcoanelor si teraselor dintr-un imobil de locuit aflate in proprietate privata este parte comuna sau privata. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 00:58, 16 Mai 2019
Buna ziua!
Prin balcoane va referiti la partea interioara a acestora, nu?
Daca da, atunci fiecare proprietar este obligat sa il hidroizoleze ( daca este balcon deschis)
Prin terasa va referiti la acoperisul blocului sau la terasa ce apartine unui apartament, proprietar, si este doar in folosinta lui.
In prima situatie, acoperis, platesc toti proprietarii din bloc, in functie de cota parte indiviza, in a doua..plateste doar proprietarul ce beneficiaza de aceasta terasa.
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2019
Ionut.ion, utilizator
Da, ma refer la interiorul balconului si la terasa aferenta unui apartament. La prima vedere as spune si eu acelasi lucru ca dvs, dar tehnic vorbind, daca o hidroizolatie este parte a acelei terase sau este o parte comuna nu mai stiu. Sau mai bine zis nu sunt sigur. Am incercat sa vobesc cu oameni care construiesc imobile sau sunt consultanti ori experti tehnici si ori nu stiu, spun ca da sau ca nu.
Balcoanele fac parte din proprietatea individuala
Terasa reprezinta parte comuna condominiu
Nu intotdeauna. La blocurile mai noi terasele sunt proprietati private aferente apartamentelor situate la mansarda. Asa apare in actele de proprietate. Aceste terase sunt acoperite de gresie, sub gresie adeziv, iar mai jos hidroizolatia. Intrebarea este a cui este hidroizolatia, a terasei sau a blocului.
Aceeasi intrebare referitoare la acoperisul mansardelor de la blocurile noi:daca se strica acoperisul plateste reparatia propritarul mansardei?Multe blocuri noi nu au asociatie este fiecare pentru el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie terasa balcon saab saab Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta ... (vezi toată discuția)
Costuri hidroizolatie balcon ultim etaj AndraB. AndraB. Buna ziua, Am un apartament intr-un bloc relativ nou. Apartamentul este la ultimul etaj si are un balcon/terasa mare descoperita. Vecinul de la etajul ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie terasa bloc - proprietate privata viorelh viorelh Buna seara, As vrea sa stiu cum se gestioneaza in cadrul asociatiei reparatia hidroizolatiei la terasa blocului. Precizez ca ma refer la un caz aparte si ... (vezi toată discuția)