avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Pot refuza luarea în primire a unui apartament care e ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Pot refuza luarea în primire a unui apartament care e gata, dar se află într-o clădire la care încă se lucrează și arată ca un șantier?

Buna ziua. In cazul in care dezvoltatorul vrea sa iti dea in primire un apartament care este gata, dar se afla intr-o clădire in care inca se mai lucrează si arata ca un șantier poți refuza luarea in primire? Menționez ca in contract scrie ca luarea in primire presupune ca apartamentul sa fie gata, indiferent de stadiul clădirii. Este valabil un contract de acest gen sau legea este mai presus de ceea ce scrie in contract? Multumesc
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: adrhc , utilizator 01:33, 7 Martie 2020
Trebuie sa gasiti orice clauza contractuala de care va puteti agata pentru a nu il lua in primire in acest stadiu. De exemplu liftul si lipsa gazelor - gata inseamna utilat si locuibil sau ce anume? Interpretati pe nuante clauzele contractului, in avantajul dvs. Sau gasiti un avocat sa o faca. Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa dea apartamentul in primire presupune sa primiti toate dotarile si utilitatile, dar, cel mai important, sa puteti fi proprietar inscris in CF.

Noul Cod Civil
Art. 1686

Întinderea obligaţiei de predare

(1) Obligaţia de a preda bunul se întinde şi la accesoriile sale, precum şi la tot ce este destinat folosinţei sale perpetue.

(2) Vânzătorul este, de asemenea, obligat să predea titlurile şi documentele privitoare la proprietatea sau folosinţa bunului.
am gasit si ce se vede mai jos; "spre exemplu, un imobil se predă conectat la utilități" -> prin "imobil" se poate intelege "apartament"?

Noul Cod civil. Comentariu pe articole, ediția 2
1. Interpretare sistematică. Dispozițiile art. 1686 noul C. civ. se interpretează sistematic, având în vedere prevederile din articolul anterior, constituind o concretizare a principiului accesorium sequitur principale. Bunul trebuie predat împreună cu accesoriile sale (spre exemplu, un televizor se predă cu telecomanda), precum și cu tot ce este destinat folosinței sale perpetue (spre exemplu, un imobil se predă conectat la utilități), chiar dacă nu este accesoriu, deoarece se asigură folosință deplină a bunului. [ Mai mult... ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2020
adrhc, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificare redevența utilități Flaviu06 Flaviu06 Bună seara, Am vândut un imobil la sfârșitul anului trecut. La acel imobil, am participat la extinderea rețelei de canalizare, împreună cu vecinii, ... (vezi toată discuția)
Cvc - achizitie apartament nou CosminaMusat CosminaMusat In CVC pe care urmeaza sa il semnez la notar pentru achizitionarea unui apartament, e specificata urmatoarea clauza: \"1.3. Predarea-primirea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! fiica mea a achiziționat o garsonieră, blocul de ... ramada01 ramada01 Bună ziua! Fiica mea a achiziționat o garsonieră, Blocul de garsoniere nu este inca finalizat decat 95%, urmand a fi dat in folosinta in Iunie 2024. La ... (vezi toată discuția)