avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Am facut mostenirea unui apartament. Matusa mea are dreptul la jumate,eu cu fratele jumate. Matusa gaseste scuze sa nu il vanda sa impartim banii. Initial a vrut dar s-a razgandit. O pot obliga in instanta sa il vanda sau trebuie sa astept dupa ea? Pot locui si eu in apartament pana se vinde?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:40, 15 Mai 2019
Mătușa are dreptul să păstreze casa, câte zile mai are ea de trăit. Are dreptul la abitație pe viață, n-o poate scoate nimeni afară.
Buna ziua,
1. Daca nu va intelegeti civilizat atunci va trebui sa va adresati instantei pentru iesirea din indiviziune.
2. Va sfatuiesc sa stai linistit daca pe ea tot dumneavoastra o mosteniti.
3. Da va puteti muta in imobil.
de ce credeti ca are drept de abitatie viager ? din subiect rezulta ca matusa e sota cu tatal sau mama userului, nu sotia unchiului.
Dapix a scris:

Mătușa are dreptul să păstreze casa, câte zile mai are ea de trăit. Are dreptul la abitație pe viață, n-o poate scoate nimeni afară.



Daca o lungesti, actionati-o in judecata pt partaj.. propuneti variante- fie pastrat dvs ap fie vindeti, fie il pastreaza matusa si va da sulta..
Nu, nu puteti sa va mutati in imobil ca sta altcineva acolo care nu va lasa.
daca vreti sa stati acolo, tot in instanta va trebui sa va adresati sa cereti integrarea in locuinta/ partaj de folosinta...
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2019
gi-jane2, moderator
Matusa nu locuieste acolo. Ea are alt apartament. Dar vrea sa se mute ea acolo. O pot face sa imi dea partea si apoi sa faca ce vrea?
Buna seara,
Da o puteti face prin solicitare in instanta privind iesirea din indiviziune.
Daca va mutati dumneavoastra inaintea ei in acel imobil e OK!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire buna ziua. in urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament ... GavDana GavDana Buna ziua. In urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament cu 4 camere. De atunci in apartament a locuit doar matusa mea care a mostenit cealalta ... (vezi toată discuția)
Am drept de abitație într-un apartament deținut în cote de egale, de el și de fiul meu. În caz de deces al lui, eu mai am drept de abitație? Stella63 Stella63 Concubinul meu detine jumatate din apartament iar fiul meu jumatate .In urma decesului concubinului sora lui este mostenitoare , eu am drept de abitatie pe ... (vezi toată discuția)
Lntrebare succesiune iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune buna ziua, - bunica mea necasatorita a decedat si tatal meu (fiu unic) a devenit mostenitor unic al apartamentului bunicii; - tatal meu a decedat, cine ... (vezi toată discuția)