avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de servitute de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de servitute de trecere

In urma cu cativa ani am cumparat un lot pentru care in actul de vanzare cumparare am cumparat si dreptul de trecere pe o latime de 4 m si o lungime de 170 m de la drumul principal pana la lotul meu.
Am constuit o casa pe acest lot . Acuma intentionez sa obtin autorizatie de constructie pentru racord apa pe drumul de acces pe care sunt 7 proprietari. Din extrasul de carte funciara scos pentru lotul Drum de servitute am aflat ca acest drum de servitute a fost Intabulat , drept de IPOTECA, valoare destul de mare, de catre cineva. Este posibil asa ceva???? Eu am dreptul sa cer constructia bransamentului de apa , cu obtinerea acordului celorlalti vecini???
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 21:28, 15 Mai 2019
Pai daca aveti drept de folosinta pe acel teren si este notat in cartea funciara mergeti la primarie si solicitati certificat de urbanism .....nu va intereseaza ca este ipotecat.

In cert. de urbanism o sa va solicite acorduri si avize.

De fapt nici nu putea fi ipotecat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren gradina cu servitute de trecere gaboranamaria gaboranamaria Buna ziua. Pe un teren cu acces la drumul public prin servitute de trecere (lungime 90m, latime 3m) se poate construi? Se poate cere racordarea la utilitati ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute fara certificat de urbanism bostancalin bostancalin Imi cer scuze, am postat in topicul gresit - am repostat in topicul corect ( Discutii Juidice - Carte Funciara ... ) Multumesc. (vezi toată discuția)
Ce latime trebuie sa aiba drumul de servitute ? ContSters55112 ContSters55112 Detin un teren cu deschiderea de 28 m si lungimea de aprox. 150 m. As vrea ca partea din spate sa o parcelez pentru vanzare, dar nu stiu ce latime minima ... (vezi toată discuția)