avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie Intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie Intretinere

Am divortat in anul 2015 la notar si am semnat un act notarial prin care tatal se obliga sa plateasca la sfarstul fiecarei luni in cont jumatate din necesitatile copilului fara a specifica suma.In anul 2017 s-a incercat o mediere in acest sens. Se poate obtine retroactiv pensia de intretinere
Buna ziua,
Incercati sa obtineti dar este destul de complicat.
Solicitati prin instanta sa obtineti o suma stabila.
Este aproape imposibil să-l executați silit, pentru că nefiind o sumă clar definită, nu exista o creanță certă, lichidă și exigibilă. Cereți în instanță o sumă de bani fixă, ca măcar de acum înainte să nu mai întâmpinați probleme. Retroactiv nu prea aveți ce cere, pe baza acelui act foarte neclar. Trebuia stabilit de la început o sumă fixă de bani.
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2019
Dapix, utilizator
Nu este specificata suma de bani datorata.

Cum sa initiati executarea, daca respectiva creanta nu era certa lichida, exigibila ?
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii...si iar datorii andrei_24 andrei_24 buna seara..am si eu o nelamurire.am imprumutat unei persoane o suma de bani si am facut un contract la notar pe care scrie ca in caz ca nu primesc banii pana ... (vezi toată discuția)
Imi taie din salariu ! riscurile soferului Shyva17 Shyva17 am avut tamponare usoara fara victime din vina mea si acum patronul ma obliga sa platesc 5867 de lei ! Sunt angajat ca sofer de distributie suport o gramada de ... (vezi toată discuția)
Ce se intelege prin bunurile unei societati radiate? rrocambole rrocambole Conform art.176 al Legii nr.85/2014, lit.c ,,daca dupa acoperirea tuturor creantelor, inchiderea procedurii si radierea debitorului din registrele in care ... (vezi toată discuția)