avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este posibil ca Asociatia de Proprietari sa detina in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este posibil ca Asociatia de Proprietari sa detina in proprietate terenul din jurul blocurilor: alei, terenul pe unde trec conducte si cablurile

Buna ziua,

Locuiesc intr-un complex rezidential iar proprietarul acestuia (ce a terminat de vandut toate apartamentele), doreste sa doneze catre Asociatia de Proprietari terenurile ce sunt in folosinta comuna a proprietarilor de apartamente: alei de acces, portiuni de teren pe unde trec utilitatile comune ale complexului: (conductele de apa si canalizare, cabluri electrice etc).

Intrebarea este: daca o Asociatie de Proprietari, poate prelua in proprietate (prin donatie sau vanzare) aceste de terenuri din jurul blocurilor?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2019
florinc2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 22:03, 21 Mai 2019
Zonele de access sunt in proprietatea Proprietarului complexului iar in contractul vanare-cumparare, s-a prevazut drept de trecere.

Geanina DRIAN a scris:

In mod obișnuit, aceste suprafețe sunt parte din terenul pe care este edificata construcția iar proprietarii de apartamente sunt coproprietari coindivizari. Acest lucru ar trebui sa rezulte din contractul de vânzare-cumpărare. Nu se regăsesc in act?

Poate a sosit sa dețină controlul, daca pot spune asa...pana in momentul cand a vândut si ultimul apartament si nu mai doreste sa faca ceva in continuare pe acele suprafețe si a decis ca trebuie sa scape de ele ( prin donație catre dvs., asociatie) si implicit de cheltuielile cu întreținerea și exploatarea lor ( care acum vor reveni asociatiei...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilizare drum acces condominiu CBG76 CBG76 Buna ziua, In ce masura poate o asociatie de proprietari sa restrictioneze accesul cu masina intr-un complex rezidential, permitandu-l doar pentru ... (vezi toată discuția)
Sunt proprietara de 7 ani a unui apartament la etajul 4 ( ultimul ... Clearly Clearly Sunt proprietara de 7 ani a unui apartament la etajul 4 ( ultimul etaj de pe scara) si in debara am teava pluviala. In weekend, datorita ploilor si a ... (vezi toată discuția)
reparaȚia faȚadei blocului (din dreptul apartamentului meu) trebuie fĂcutĂ de mine sau de cĂtre asociaȚie? Criticul Criticul Bună seara! În urma unei furtuni puternice a căzut in dreptul unui dormitor al apartamentului meu, o porțiune din fațada exterioară a blocului. Mi ... (vezi toată discuția)