avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pensie
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pensie

Buna ziua,
Bunica mea a accesat un imprumut Provinent in decembrie 2016 iar ulterior nu l.a mai putut achita. In luna Martie a primit decizia de executare silita de la bej . Valoarea datorata e sub 10000 lei. Bunica ia pensia in data de 1 a fiecarei luni de la postas iar in luna Aprilie si Mai nu a avut nici o poprire. E posibil sa intarzie aceasta poprire mai mult? Mentuonez ca am contestat decizia de executare. Se poate face intelegere cu executorul sa renunte la plexecutare in schimbul platii lunare a unei sume pana aflam daca contestatia a avut succes? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:05, 17 Mai 2019
Depinde ce a contestat Bunica în instanță, pentru că prescrierea nu avea cum să intervină.

Negocierea nu se face cu executorul, ci cu creditorul. Executorul este doar un executant al creditorului, nu ia decizii de capul lui.

În ce privește poprirea pensiei, poate dura câteva luni, până trimite executorul actele la Casa de Pensii, dar în lunile următoare va începe probabil să-i reține 1/3 din pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare apartament Sergiunn48gt Sergiunn48gt Buna ziua, bunica mea a accesat un imprumut de la Provident in 2016 iar dupa cateva luni nu l.a mai putut achitat. A primit zilele astea de la executor u plic ... (vezi toată discuția)
Nelămurire executare silita creanta Abraxys Abraxys Buna ziua! Bunica mea a luat un credit de la o banca comerciala in 2008. In 2016 a plătit ultima rata, cei de la banca i-au zis că mai au de plătit doar o ... (vezi toată discuția)
Executare silita formulata pe adresa la care am domiciliat in urma cu mai mult de 7 ani StefanMM StefanMM Buna ziua, Am primit la actualul loc de munca o adresa prin care dispune infiintarea unei popriri pe veniturile mele. Mentionez ca am descoperit urmatoarele ... (vezi toată discuția)