avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cod rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cod rutier

In urma unui incident minor in care nici macar nu am fost EU vinovat, am fost totusi sancti0nat abuziv cu retinerea permisului pt 60 de zile .Ulterior mi s-a spus, ca, DA, pot redobindi permisul, mai repede de aceasta perioada, in urma unui test dat 13 din 15,, DAR, daca nu iau testul voi fi sanctionat cu inca 30 de zile de retinere a permisului, pe linga cele 60, ceea ce mi se pare ABERANT , efectiv !

MENTIONEZ , de asemenea faptul ca conduc de peste 30 de ani, am mai multe grade (B,C,D, etc ) obtinute in timp, cam peste 1 milion de km, de-a lungul timpului fara NICI un INCIDENT, in afara unor amenzi de radar sporadice ,( cam una la 2-3 ani ),, de asemenea NU AM MAI AVUT NICIODATA permisul retinut, in tot acest timp, de 30 de ani , si mi se pare aberant ce am descris mai sus., sanctionarea cu inca 30 de zile in plus , si nu inteleg , mi se pare absolut aberant .
UNDE ???........ I[/b
]N LEGE SE GASESTE o asemenea prevedere si in ce conditii se aplica,daca ea exista !
Oricum, am condus mult, in toata Europa, si nu am auzit asa ceva in veci !...
Asteptind cu interes,multumesc anticipat pt raspuns si suport in acest sens .
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Mai 2019
OWARDO, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 18:48, 19 Mai 2019
Daca dai testul si nu il iei, nu se intampla nimic, ramai cu 60 zile.
Daca trebuie sa dai testul si nu il dai, atunci se prelungeste cu 30, cine ti-a zis sa citeasca iar codul rutier.

Si daca tu crezi ca ti l-a suspendat degeaba, fa contestatie.
Dacă nu sunteți obligat conform art. 106 alin 1 literele a si b din Oug 195 /2002 sa susțineți testul, nu vi se majorează pedeapsa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Mai 2019
latka, moderator
Multumesc.
Am facut contestatie, dar am pierdut !!!...(Traim in RO, si judecatoarea era nevasta de politist, , asa ca ghinion EU .....)
Trebuia sa faci apel.
Si pe mine m-au sanctionat niste domni cu amenda 800 lei cand limita faptei era 550 (am mers 3m cu proiectoarele, uitate aprinse), judecatoria nici nu s-a uitat in plangere si au constatat ca e temeinic si legal, insa la tribunal l-au anulat!
Asta se intampla la noi, din pacate n-ai ce sa faci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Puncte penalizare proiectoare ceata mariustz mariustz Bun gasit, Aseara am primit o amenda pentru ca mergeam cu proiectoarele de ceata pornite, am primit 6 puncte, adica 750 lei. Pe internet am citit ca ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat c0nteazza c0nteazza Hristos a Inviat! În data de 9.04.2017 mi-a fost suspendat permisul pe 3 luni de zile din cauza depășirii limitei de viteză.Am fost depistat cu 144 Km/h ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces -verbal rutier miron dumitru miron dumitru Buna,va rog frumos sa-mi raspundeti daca pot contesta partial un Pv sau numai un articol din pv? Iata despre ce este vorba.in urma cu 2 zile la iesirea din ... (vezi toată discuția)