avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Datele personale ale fostilor angajati din dosarele ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Datele personale ale fostilor angajati din dosarele medicale

Buna ziua,
in cazul unui dispensar medical al unei societati de productie, cum ar trebui procedat vis-a-vis de dosarele medicale ale fostilor angajati pentru a respecta Regulamentul 679/2016?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:42, 20 Mai 2019
HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
ART. 37
(1) Dosarul medical şi fişa de identificare a factorilor de risc profesional se păstrează la structura de medicina muncii pe durata derulării contractului cu angajatorul.
(2) Dosarul medical şi fişa de identificare a factorilor de risc profesional pot fi, la solicitare, predate noii structuri de medicina muncii agreate de angajator.
(3) Dosarele medicale trebuie păstrate la structurile de medicina muncii cel puţin 40 de ani de la încetarea expunerii, în cazul expunerii profesionale la agenţi cancerigeni sau mutageni la locul de muncă.
ART. 41 La schimbarea locului de muncă în altă unitate, lucrătorului i se vor înmâna, la solicitare, copii ale dosarului său medical şi ale fişei de identificare a factorilor de risc profesional, pentru a fi predate structurii de medicina muncii a unităţii respective.
ART. 43 La întreruperea temporară sau definitivă a activităţii lucrătorului, structura de medicina muncii va preda dosarul medical al acestuia medicului său de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada pastrare fise de aptitudini Ambra Denisa Ambra Denisa Buna, Conform regulamentului GDPR, care ar fi perioada de pastrare a fiselor de aptitudini pentru fosti angajati? In legislatia ssm scrie ca se pastreaza ... (vezi toată discuția)
Fisa de identificare a factorilor de risc profesional Monica Popescu Monica Popescu Buna seara, Va rog sa ma ajutati sa clarific urmatoarea situatie : clinica unde firma trimite la medicina muncii pentru angajari este in posesia Fiselor de ... (vezi toată discuția)