avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reprezentarea in cazul unei actiuni de chemare in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reprezentarea in cazul unei actiuni de chemare in judecata

La sfarsitul anului trecut matusii mele i-au fost incalcate mai multe drepturi cu privire la viata personala, a demnitatii umane, dreptul la propria imagine, de catre postul de televiziune Antena 1, care a difuzat o stire prin care prezenta aspecte false cu privire la sinuciderea unchiului meu precum si cateva poze folosite fara acordul ei. Am formulat o sesizare la C.N.A. iar in urma deciziei nr.227 din 19.02.2019 au fost somati sa isi ceara scuze in mod public in cadrul unor emisiuni transmise la ore de maxima audienta. Pentru noi acest lucru nu a fost suficient si am dori sa indreptam o actiune civila pentru solicitarea si a unor daune morale de la parata Antena TV Group SA. Ma puteti ajuta, va rog, cu cateva sfaturi daca este intemeiata actiunea noastra si daca da, am avea nevoie de recomandarea unui avocat sau consilier juridic.
Daca va descurcati fara avocat nu este necesar si obligatoriu angajarea de avocat.
Va costa mult avocatul în acest proces.
Consilierul juridic nu va poate reprezenta în instanță.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Alegeți un avocat de pe site și mergeți prima data la o consultație juridică, în urma acesteia pot fi apreciate șansele reale!
Personal am un astfel de litigiu cu același pârât pe rolul judecătoriei sectorului 1.Antena grup este reprezentata de o firmă e avocatura dar apararile facute nu sunt de o calitate extraordinara,probabil dau mai multa importanta altor spetaeTrebuie formulată o acțiune în răspundere civilă delictuala,dovedit prejudiciul suferit de catre mama dvs..
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Da, am avut și eu o speță cu un alt trust media, se pot obține daune morale substanțiale dacă se face dovada întrunirii condițiilor răspunderii civile delictuale!
In primul rand va multumesc pentru raspunsurile date. Am citit de curand ca persoanele licentiate in drept isi pot reprezenta rudele de pana la gradul IV inclusiv in fata instantei. As putea eu in calitate de nepoata a reclamantei sa o reprezint legal in baza unui mandat autentificat la notar, eventual? Am o diploma in drept insa nu am profesat deocamdata, de aceea as avea nevoie si de ajutorul unui avocat (ca si consultanta oficiala, desigur).

Alte discuții în legătură

Daune morale si materiale de la un consilier juridic Krissia . Krissia . Un consilier juridic, prin modalitatea ilegala de exercitare a profesiei lui, si nunumai, mi-a produs numeroase prejudicii de natura nepatrimoniala dar si de ... (vezi toată discuția)
Important! bună ziua, am un contract de mandat cu un consilier juridic ... Oananm Oananm Bună ziua, am un contract de mandat cu un consilier juridic pt reprezentare în instanta, cereri eronate trimise de dansu în instanta sau ținut lanț pana ... (vezi toată discuția)
Dovada calitate reprezentant legal asociatii si fundatii situatia ... Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu dovada calitate reprezentant legal asociatii si fundatii situatia data, litigiu in instanta: uniune asociatii de proprietari( reclamanta) in ... (vezi toată discuția)