avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa pierd mostenirea, casa parinteasca si terenul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa pierd mostenirea, casa parinteasca si terenul aferent?

Casa in care m-am născut nu mai locuiește nimeni. Suntem mai multi moștenitori dar nu am făcut succesiunea. Am aflat ca cineva s-a intabulat pe terenul nostru pe care se afla și casa. In cartea funciara figurează un strămoș mai îndepărtat , noi ca si acte avem foi de zestre ale părinților ramase la rândul lor de la părintii lor. Momentan nu ne-a deranjat nimeni. Noi plătim taxele si impozitele aferente proprietății respective.
Trebuie sa avem motive de îngrijorare cu privire la pierderea proprietății? Multumesc anticipat pentru orice fel de informatie pertinenta.
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 17:28, 17 August 2025
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns.

Am primit notificare, prcum ca se doreste de cel care se considera proprietar, ca sa ne luam casa si sa eliberam terenul pe care este el intabulat. Se pare ca a reusit sa se intabuleze in urma cu 25 de ani pe cand mai traia bunica fara a se cere vreun martor, vecin sau orice alta dovada precum ca ar detine terenul in proprietate.
Ultima modificare: Joi, 23 Martie 2023
Manuela Rășină, administrator
BUNA ZIUA. Doresc sa stiu cine a solicitat ca, continutul raspunsurilor sa fie sterse? Eu nu am solicitat acest lucru.
Mergeți la un av ,, eventual solicitați un extras de Carte Funciara pt imobilul respectiv, pt a afla mai multe date desperate la câte s a intabulat,actele care au stat la baza etc.Inscrierea în CF s a făcut de ruda respectiva în baza.unor acte de proprietate.Foile dotale de care faceți vorbire nu va sunt de prea mare folos importanta este înscrierea în CF.Cautati un av în zona dvs specializat în civil/fond funciar poate va desluseste situația.

Alte discuții în legătură

Casa la tara fara numar cf bea_iza bea_iza buna ziua. bunica mea are casa la tara de aporximativ. 30 ani pe care nu are nici un act. La primaria din comuna apare in registrul agricol cu casa de locuit ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am și eu o situație mai delicata.mi s-a eliberat ... Cameliadiac Cameliadiac Bună ziua, Am și eu o situație mai delicata.Mi s-a eliberat de către primărie un certificat de punere in posesie pe numele tatălui decedat în loc de ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietare si cale de a avea titlu de proprietate Kurlz91 Kurlz91 este pamint si padure de pe stramos care a fost dat la tatal si familie , unde a dat pamintul pe titlu comun la copii si padurea nu a fost recuperata... cum as ... (vezi toată discuția)