avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zi libera Paste catolic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zi libera Paste catolic

Buna ziua. Cine poate sa ma indrume cui pot sa ma adresez oficial pentru clarificarea articolului 139 din Codul muncii referitor la zilele libere platite de Pastele Catolic si Ortodox.
Mai exact, daca pentru angajatii de religie catolica se acorda liber si de Pastele catolic si de cel ortodox sau acestia trebuie sa aleaga una dintre ele.
Avand in vedere ca in lege scrie de religii "altele decat crestine" iar religia catolica e una crestina, angajatorul interpreteaza ca daca angajatul catolic si-a luat liber de Pastele lui, atunci in cel ortodox ori lucreaza ori isi ia din concediul anual de odihna.
Degeaba am trimis interpretari de pe internet, angajatorul sustine ca are dreptul sa interpreteze legea in modul acesta.
Cine ar fi in masura sa dea o interpretare oficiala in acest subiect?
Multumesc in avans.

Alte discuții în legătură

Sărbători legale. la câte zile libere au dreptul cei de altă religie decât cea ortodoxă? irumes irumes Buna ziua. Am urmatoarea dilema. In cadrul societatii noastre avem un salariat de confesiune catolic si un musulman. In curand va fi Pastele, si conform art. ... (vezi toată discuția)
Zile libere - sarbatori religioase andreimaria andreimaria Buna ziua , Referitor la art.139 - codul muncii Zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza sunt : - 1 si 2 ianuarie; - prima si a doua zi de ... (vezi toată discuția)
Zile libere alte culte religioase vali121m vali121m Buna ziua, Reiau un subiect pe care in mod sigur s-a mai dezbatut insa am nevoie de un update, mai exact speta ar fi urmatoarea: - un angajat de o alta ... (vezi toată discuția)