avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1521 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contributie sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contributie sanatate

Buna seara
Pentru veniturile obtinute din profesii liberale (bilant) se plateste contributia de asigurari de sanatate chiar daca se face dovada ca este salariat cu norma intreaga la un SRL?
Cel mai recent răspuns: book2 , utilizator 14:51, 30 Noiembrie 2009
Completez cu ceea ce s-a postat mai sus ,si va intreb ce sctie pe contractul dvs.,iar cei de la casa de sanatate la ce art fac referire?
Am mers cu decizia de impunere la Casa de sanatate pentru ca pe aceea ereau si veniturile din profesii libere de expert contabil si asa le-au inregistrat.
Insa am depus la registratura ( sanatate)si o adeverinta de venit de la firma la care lucrez sa fac dovada contributiei de 5.5 ca salariat .
Nu stiu la ce articol fac referire doar mi-au spus ca au primit in scris de la Minister ca numai pentru veniturile obtinute din contracte civile nu se platese contributie
Am mers cu contractul de agent la ei si spun a nu face referire la codul civil deci este parte a codului comercial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe pentru un pfa nicolas25 nicolas25 buna ziua. as dori sa stiu daca , ca PFA sunt obligat sami fac carte de munca si de asemenea daca sunt obligat sa platesc pentru asigurarea de sanatate(CNSAS). ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate pfa kblucian kblucian Am deschis PFA in anul 2003. Am fost instiintat de mai multe de ori de catre Casa de Asigurari de Sanatate, cum ca as avea o suma de plata la asiguraride ... (vezi toată discuția)
Declaratia de sanatate MonicaForneo MonicaForneo Buna ziua, ma poate ajuta cineva sa completez declaratia pentru Fondul National Uic de Asigurari Sociale de Sanatate? Venitul brut pe 2010 este de ... (vezi toată discuția)