avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie ce trebuie oferita de un comerciat catre ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie ce trebuie oferita de un comerciat catre clientul final

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema.
Daca un articol electric/electronic are prin lege clar stabilit ca termenul de garantie este de minim 2 ani ce facem la alte produse. Ma refer aici la articole non-electrice care au o durata medie de utilizare sa zicem de 6 luni sau 12 luni. Comerciantul este sau nu obligat sa ofere o perioada de garantie cel putin egala cu Durata medie de utilizare? Sau la un articol care are DMU de 12 luni se poate oferi 3 luni Garantia comerciala catre persoanele fizice? Este obligat sa ofere certificat de garantie? catre clientul final persoana fizica?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: lauricafl , utilizator 10:24, 27 Mai 2019
Despre ce e vorba, mai precis? Non electric înseamnă o grămadă de lucruri
Burghiu de metal, disc diamantat taiat fier, ciocan, etc. Cutter, Galeata!
Nimeni nu ma poate ajuta cu astfel de informatii?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie incaltaminte tatiana_pet tatiana_pet Buna ziua, este adevarat ca garantia la incaltaminte este de fapt de 2 ani, nu doar 30 zile asa cum transmit comerciantii cand ne vand un produs? - Am citit ... (vezi toată discuția)
Garantie 12 sau 24 luni? mariustz mariustz Buna ziua, Am cumparat chiar ieri o trusa de scule de la un producator destul de renumit, prin eMAG Marketplace, de la o firma mai mica din Arad. Am ... (vezi toată discuția)
Drepturi in cazul lipsei pieselor de schimb la un produs electrocasnic iesit din garantie, dar aflat in durata medie de functionare bororo bororo Am o intrebare legata de dreptul si protectia consumatorilor. In cazul in care am un produs electrocasnic iesit din garantie dar aflat inca in perioada medie ... (vezi toată discuția)