avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizari datorii asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizari datorii asociatia de proprietari

Buna ziua,
La apartamentul praintilor,actual proprietar fratele..au ramas penalizari restante de 5400 ron.In anul 2013 aveam datorii de 8000 ron plus penalitati de aproximativ 5800 ron.S-a achitat toata suma,noi fiind pe 0 in momentul actual.In fiecare luna daca de exemplu este de plata 100 ron se pune in plus cu 10% mai mult deaorece sistemul de incasare face automat acets lucru(din suma depusa se ia automat 10% din valoare care pleaca catre penalizari)Putem actiona in instanta asociatia ,deoarece penalitatile inainte de 2016 se pot prescrie?Ce sanse de castig am avea.?Mentionez faptul ca in momentul cand am facut partaj voluntar ,in care fratele a ramasa proprietar,am luat de la asociatia o adeverinta cu suma ramasa ,adica penalitatile deoarece ne-a cerut la notar pentru acte.Va rog sa ma ajutati cu o solutie.Au trimis o notificare in care spune ca va inregistra in cartea funciar un privilegiu cu suma respectiva.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 08:35, 27 Mai 2019
investiti instanta cu o actiune in constatarea prescriptiei.
sunt prescrise debitele mai vechi de 3 ani, dar prescriptia nu opereaza din oficiu, trebuie constatata de catre un judecator.
Atat timp cat asociatia de proprietari a comunicat oficial intreresul pentru recuperare sume cu titlu de restanta in instanta si ca vor institui privilegiul imobiliar rezulta ca instanta de judecata in termen legal prevazut staruie sa recupereze debitul in evidenta
Aveti dreptul in instanta de judecata sa solicitati proba cu inscrisuri,respectiv expertiza financiar contabila care sa concluzioneze asupra temeiniciei si legalitatii sumei impuse de catre asociatia de proprietari
In situatia mentionata nu se mai justifica actiune din partea dv pentru interventia termenului de
prescriptie
Mentionez faptul,că au trimis o notificare cu suma respectivă și că urmează să acționeze în judecată, dar sa ajung la o înțelegere cu ei sa plătesc lunar cate o suma sa zicem de 100 ron.in 2013 cand am achitat doar datoria parca sau luat și din penalitati. Acele penalitati sau adunat până la valoarea in cauza de prin 2003.Deci sunt foarte vechi.Asi putea sa cer de la asociație un desfasurator și am sanse de castig?
Se prescriu doar daca nu ati platit 1 leu penalizare in ultimii 3 ani si daca asociatia nu a facut nimic pentru recuperarea lor.
Dva, platind lunar o parte din penalizari, ati recunoscut datoria....deci nu s-au prescris.
Pe chitanța apare defalcat sumele atunci când se încasează...eu daca am de plata 100 ron...ei imi iau abuziv 10% din valoare pentru penalitati...deoarece asa au făcut programul. Ce vină am..prac5ic ei obligă să plătim mai mult...altfel daca plătesc fix 100 ron..raman cu restanțe 10 ron

Alte discuții în legătură

Stingerea penalizarilor la intretinere ibolyab ibolyab Din data de 2010 pana in 2013 am acumulat 800 ron penalizare la intretinere .In data de 2013 am achitat restanta dar penalizarea a ramas .In curul anului 2013 ... (vezi toată discuția)
Penalitati loredana34 loredana34 buna ziua, m-am trezit peste noapte cu penalitati foarte mari la intretinere motivul acestora fiind ca asociatia a fost data in judecata si asa s-au calculat ... (vezi toată discuția)
Prioritate incasari intr-o asociatie de proprietari marianionescu1 marianionescu1 Intr-o asoc. de proprietari, se incaseaza mai intai penalizarile (s-a hotarat in adunarea gen sa se penalizeze doar cotele de intretinere), apoi cotele de ... (vezi toată discuția)