avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati

buna ziua, m-am trezit peste noapte cu penalitati foarte mari la intretinere motivul acestora fiind ca asociatia a fost data in judecata si asa s-au calculat toate penalitatile din anul 2004 pana in prezent. penalitatile sunt considerabil mai mari decat suma restanta. e posibil asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:25, 20 Decembrie 2012
penalitatile nu se pot calcula pentru o perioada mai mare de 3 ani, nefiind de ordin fiscal.
perioada de 3 ani este cea de prescriptie, in consecinta, invocati exceptia prescriptiei extinctive in fata instantei de judecata si vor ramane cel mult penalitatile din ultimii 3 ani.
Penalizarile nu pot depasi suma penalizata. Este singura restrictie.

Asociatia poate calcula penalizarile din orice perioada. Prescrierea se hotaraste de judecator, daca se ajunge in instanta.
Probabil asociatia a inregistrat penalizari la furnizori pe care le-a ignorat.
Si in acelasi mod a ignorat si calcularea penalizarilor la proprii locatari.
Asociatia nu este o persoana venita din cer, sunteti dv., toti proprietarii, asa ca aceste penalizari care vi se cer in instanta, daca am inteles bine, trebuie calculate si repartizate restantierilor din perioada in care au fost inregistrate restantele.
nu inteleg nimic . nu mi s-a cerut nimic in instanta. asociatia a fost data in judecata si asa isi motiveaza ei faptul ca au calculat penalitatile din ultimii 8 ani "pentru ca altfel nu ar fi putut." si nu este vorba despre o anumita suma penalizata pentru ca aceasta a scazut de la luna la luna
Ultima modificare: Joi, 23 August 2012
loredana34, utilizator
Pai nu dv. trebuie sa vi se ceara. Inteleg ca asociatia a fost data in judecata de furnizori. Da?
Dar asociatia de unde sa dea banii daca nu va repartizeaza aceste penalitati celor care au fost restantieri de-a lungul timpului si carora nu li s-a repartizat la timp aceste penalizari? Vi le calculeaza acum si vi le cere acum ca sa se poata achita de obligatia fata de furnizori pentru care a fost chemata in instanta.

Ultima modificare: Joi, 23 August 2012
elga50, moderator
da inteleg dar nu era normal sa le calculeze macar odata pe an?

Alte discuții în legătură

Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)
Calculul penalitãtilor la întretinere cioarec carmen cioarec carmen Pe data de 23.05.2013 s-a dat o hotărâre judecătorească prin care se stabilesc datoriile ce le am la întreţinere + penalităţi ,ambele calculate până ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 230 din 2007 privind penalizarile art 30 bogdanA2012 bogdanA2012 Buna seara! am o problema legata de o intretinere, este adevarat ca nu am platit o perioada de timp pt ca nu am avut cum si am ajuns la o suma de 4700 de lei, ... (vezi toată discuția)