avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Este legal să dai nota 4 pentru o temă uitată ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Este legal să dai nota 4 pentru o temă uitată acasă?

Buna ziua, exista in legea educatiei vreun articol care spune ca o teme neprezentata la clasa(in cazul asta, , fiica mea a uitat caietul acasa), primește nota 4 fără avertisment? Va multumesc mult!
Cristina
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Discutia nu este despre cate note mari se dau ( aici ar fi muuuulte de spus), ci despre faptul ca se fac discriminari si notari pe criterii ...discutabile.
Trebuie folosita aceeasi unitate de masura pentru toti ,iar elevii trebuie sa stie ce masuri se vor lua daca gresesc
. Si da,masura sa se aplice obligatoriu si pentru toti la fel.Asa facem educatie si-i invatam ca o masura odata hotarata,se va lua cu siguranta.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

O nota de 4 se recupereaza cu un 10 si un 9, primeste copilul media 8. Responsabilizarea e parte a educatiei si o parte mai importanta decat retinerea anilor in care a scris si trait Eminescu, Blaga etc. Lectia care intr-adevar te ajuta in viata e aia data de profesor acum. Anume ca daca ai bani (pe care i-ai muncit), dar uiti sa platesti factura, ti se taie telefonul, netul, curentul. Degeaba spui operatorului ca ai bani, dar ai uitat sa platesti.

Am vazut si cazul parintelui a carui fata are acum Cambridge. Parintele se plange ca nu a intrat cu media 10 la liceu. Dar oare avea nevoie de media 10? O va intreba cineva in viata asta, cand se va angaja sau cand isi va deschide o afacere ce medie a avut la admiterea la liceu? Dumnezeule! In 99,99% din cazuri, nu te intreaba niciun angajator media de pe nicio diploma. Importante sunt alte lectii. Iar copilul trebuie sa se bucure ca a avut media 9,96, adica aproape de perfectiune, nu sa fie dezamagit ca nu a avut 10, adica perfectiune, adica ceva ce in viata reala nu va intalni niciodata. Crearea acestor premise utopice in viata copiilor e complet gresita, neatingerea ulterioara a perfectiunii il va face pe copil sa fie mereu dezamagit si mereu angrenat in trecut, ca adult.

Iar, pe scurt, nu doar ca nota e institutia profesorului, in cazul de fata nota e si corecta. :)

Mult succes copilului pe mai departe, sunt sigur ca veti depasi aceasta problema cu usurinta.

Pai eu ce am spus:
in Romania traim ca sa" ne mancam" unii pe altii si nu mancam ca sa traim! Dovada reactia multor utilizatori.
Doamnei care a deschis topicul i-am descris situatia de acum 4 ani a fiicei mele! Dupa ce a luat 10 la testele nationale in fiecare an scoala gimnaziala de unde a plecat la liceu se lauda la fiecare deschidere de an scolar ca au avut chiar o eleva notata cu 10 la testele nationale!? Iar profa de engleza si-a manifestat regretul ca i-a dat nota 2 si fiica mea nu a intat cu 10 la liceu , deocamdata fiind singura din istoria recenta a scolii cu 10 la testele nationale si cred ca mult timp de acum incolo!!!
Cei care faceti comparatie dintre o tema uitata acasa si o operatie gresita sau un stick uitat de care depinde soarta unei firme va spun ca sunteti in grava eroare de perceptie a realitatii. Eu nu ma plangeam de situatia aceea, dar sa spui ca notarea elevului tine strict de institutia profesorului mi se pare o frauda la fel de mare cu copiatul la examen!!!
Daca suntem corecti atunci sa fim cu totii nu doar cu unii, altfel ramanem totii daca nu in evul mediu, cel putin in perioada interbelica unde nu lua nimeni " bacaloriatul" decat stiti voi cum....!
Ganditi-va la reclama cu diferenta dintre 9 si 10 si apoi veti simti ce simt copii care sunt pedepsiti in mod gratuit doar ca exemplu.....
O zi buna tuturor!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, când ai ceva de pregătit și nu o faci, nu contează motivul. Dacă o viata întreaga ai plătit pentru ce ai cumpărat însă la 60 de ani dai o spargere tot la pușcărie ajungi.
Felicitari pentru fata dumneavoastră și performantele ei însă sugerați aici pe forum ca elevii cu note mari ar trebui sa aibă tratament preferențial. Adică copii de 10 la testele naționale nu ar trebui sancționați dacă nu fac sau uita temele. Și asta nu ar fi corect sau legal.
Profesorul își stabilește abordarea în funcție de mai multe considerente.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mda. Orice aș grăi va fi nemulțumitor pentru cineva dintre cei ce și-au exprimat deja părerea.
Îmi asum. Hai că-s curioasă.

Ați dat exemple concrete și corecte.
Există totuși o diferență între situația din speță și toate exemplele („din viață”) pe care le-am citit aici.

pentru exemplul cu șoferul - există Codul rutier - care ne poveștește ce se întâmplă dacă...
pentru exemplul cu stwardeza - există fișa postul și-un teanc imens de legi, ordine, regulamente etc.
pentru cel care fură - există Codul penal ... Pe scurt, am un principiu al legalității incriminării.

Dar pentru situația din speță (sau situațiile - căci s-a povestit și despre un 2 și despre un 4) - cam pe unde ziceți că s-ar găsi „metrul etalon”?

De acord, „profesorul își stabileșțe abordarea” - cum ziceați. Cu vreo două condiții. Să o povestească la începutul anului și să nu schimbe regulile în timpul jocului. Să nu aplice unități de măsură diferite după cum i se năzare și din te miri ce pricini...
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2019
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Considerati ca a procedat legal d-na profesoara? Buna ziua sunt elev in clasa a VIII-a si doresc sa va aduc la cunostinta urmatoarele: Astazi la ora de Engelza, d-na noastra profesoara s-a enervat pe unul ... (vezi toată discuția)
Probleme din scoala urdesmanuela urdesmanuela Buna ziua.Fiica mea care se afla in clasa a 10-a la un liceu din Timisoara a avut probleme cu profesoara sa de muzica.Ea face jumatate de semestru muzica si ... (vezi toată discuția)
Încălcarea drepturilor copilului in școală Flori Badea Flori Badea Bună ziua! Fiica mea este eleva în clasa a viii-a și este prima pe clasă, în urma cu cateva zile la școală i s a făcut rău și a fost invoita de la ... (vezi toată discuția)